Luxe appartementen centrum Zevenbergen binnenkort in verkoop

Geplaatst: 25-9-2023

Na de oplevering van de nieuwbouw aan de Doelstraat en Molenstraat komt de afronding van het Centrumplan Zevenbergen steeds verder in zicht. De laatste in te vullen plek op de hoek van de Noordhaven en de Stoofstraat krijgt op de tekentafel ook steeds verder vorm. Afgelopen vrijdag 22 september onthulden wethouder Danny Dingemans en Karel Vrolijk (directeur/eigenaar van Bouwbedrijf Vrolijk BV) het bouwbord op de toekomstige bouwlocatie.

Het Centrumplan Zevenbergen bestaat uit meerdere ontwikkelingen. Het doortrekken van de haven is daarvan één van de meest opvallende. Op de kop van de haven ligt het laatste terrein te wachten op invulling. Ontwikkelaar Vrolijk Leven en Bouwbedrijf Vrolijk hebben een concrete invulling bedacht voor dit perceel en bereiden het bouwplan voor om te komen tot een definitieve bouwvergunning.

De gemeente Moerdijk stelt daarbij de eisen aan de uitstraling van het gebouw. Met het huidige ontwerp sluit de ontwikkelaar aan op het gewenste industriële karakter, met een duidelijke verwijzing naar de voormalige suikerindustrie aan de noordzijde van Zevenbergen. Daarnaast spelen duurzaamheid en natuurinclusief bouwen een rol in het ontwerp. Het appartementencomplex wordt onder andere voorzien van een grote binnentuin die bevorderlijk is voor het voorkomen van hittestress en bijdraagt aan de biodiversiteit in het gebied.

Verkoop start in oktober

De verwachting is dat de verkoop van 28 luxe appartementen op deze unieke plek aan de haven in oktober start. Via de projectwebsite 'Wonen in Dankbaarheid' is meer inzicht te vinden in de opzet van het gebouw en het type appartementen dat in de verkoop gaat.

Als symbolische start van de verkoop onthulde wethouder Dingemans op 22 september het bouwbord op de toekomstige bouwlocatie. Op de hekken rondom de bouwplaats zijn informatiedoeken aangebracht, die de geschiedenis van het terrein vertellen. ,,We zijn verheugd dat de verkoop nu in oktober start. Vanwege extra onderzoek, bijstelling van het oorspronkelijk bouwplan en een sanering liep het bouwplan ongewild enige vertraging op,” zegt wethouder Danny Dingemans.