Moerdijk zoekt Klimaatburgemeesters

Geplaatst: 28-9-2023

Leef jij klimaatbewust en wil je anderen inspireren om dat ook te doen? Word Klimaatburgemeester van de gemeente Moerdijk! Een Klimaatburgemeester kan elke leeftijd hebben en hoe meer Klimaatburgemeesters, hoe beter. Heb je een bedrijf waarmee je duurzaam bezig bent en wil je dat laten zien? Meld je dan aan als Klimaatsupporter!

Vind jij ook dat we samen – burgers, bedrijven en de overheid – de strijd moeten aangaan tegen klimaatverandering? Ben jij iemand die al stappen heeft gezet en klimaatbewuster leeft, woont, eet of reist en wil je dat uitdragen? Word dan Klimaatburgmeester van de gemeente Moerdijk! Doordat jij je verhaal deelt, inspireer je anderen. Ben je ondernemer? We zoeken ook bedrijven en organisaties die duurzaamheid een warm hart toedragen en zich aansluiten als Klimaatsupporter voor de Nationale Klimaatweek.

Nationale Klimaatweek

Op 30 oktober start de derde Nationale Klimaatweek. In deze week, die loopt t/m 5 november, is er op allerlei manieren aandacht voor wat er in de gemeente Moerdijk gebeurt aan duurzaamheid. Als Klimaatburgemeester sluit je je aan bij het landelijke initiatief van de Nationale Klimaatweek.

Wat is jouw klimaatverhaal?

Een Klimaatburgemeester kan elke leeftijd hebben en hoe meer Klimaatburgemeesters, hoe beter! Een Klimaatburgemeester zet stappen om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan groot, maar ook klein: de verwarming wat lager zetten bijvoorbeeld, minder vlees en zuivel eten en wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Ook je tuin vergroenen en ontstenen draagt bij, net als je afval goed scheiden.

Kom in actie!

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal in het eigen netwerk en organiseert één of meerdere activiteiten in de Klimaatweek in de eigen buurt. Om zo buurtbewoners en de omgeving in beweging te krijgen, of om meer bekendheid te krijgen voor een duurzame oplossing. Dat hoef je zeker niet alleen te doen: onze lokale energiecoöperatie Energiek Moerdijk helpt. Twee leden van Energiek Moerdijk zijn zelf Klimaatburgemeester en zij ondersteunen graag andere enthousiastelingen die in deze week het belang van duurzaamheid onder de aandacht willen brengen.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Aanmelden kan tot 16 oktober via NKW 2023. Daar vind je ook voorbeelden vinden van initiatieven van andere Klimaatburgemeesters, ook van eerdere jaren. Na jouw aanmelding zoeken we naar mogelijkheden om jouw klimaatverhaal via de (lokale) media te delen.

Bedrijven gezocht!

Heb je een bedrijf in Moerdijk en ben je duurzaam bezig? Meld je dan aan als Klimaatsupporter en inspireer anderen! Van scholen tot het MKB en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten en energie besparen, hoe beter het is voor ons allemaal. Helemaal nu onze energierekening is gestegen. Ook Klimaatsupporters kunnen zich aanmelden via NKW 2023.