Opening inloop jeugd Standdaarbuiten bij MFA De Standaert

Geplaatst: 6-9-2023

Gisterenavond hebben we de inloop voor en door de jeugd van 11-17 jaar uit Standdaarbuiten met circa 20 enthousiasten jongeren in MFA (multifunctionele accommodatie) De Standaert feestelijk geopend. Een half jaar geleden was dit een idee vanuit inwoners, vanaf nu is het realiteit! Met ouders en Meer Moerdijk is hier een toffe plek gecreëerd om wekelijks samen te komen. Naast een dartbord, bordspellen, playstations was er ook een groots voetbaldarts geplaatst waar jongeren los konden gaan!

De opening is gevierd met cupcakes en kinderchampagne. De aanwezige jongeren maakten ook een lijstje met dingen die ze nog graag zouden willen hebben ter plekke, zoals verschillende games en een sjoelbak. Maar ook is nagedacht over gave events, bijvoorbeeld een basketbalclinic in de sporthal, biljartles door de plaatselijke vereniging of een armbandjesavond om sieraden te knutselen. Volop ideeën bij onze jeugd.

“Zeker omdat dit initiatief uit de jongeren zelf komt, vind ik het fantastisch dat de inloop nu ook echt vorm gaat krijgen. Een plek om samen te komen, een praatje, een activiteit. Met wat hulp van Meer Moerdijk gaat dit zeker een succes worden. Heel goed dat de jongeren zelf aan de bel hebben getrokken. Ik word daar blij van” vertelt wethouder Pauline Joosten.

Wat een prachtig initiatief vanuit het dorp, laten we er samen een succes van maken!