Willemstadse paden beter begaanbaar

Geplaatst: 18-4-2024

Net zo mooi als schelpenpaden, maar beter begaanbaar: dat zijn de vernieuwde paden in de vesting van Willemstad. Eind april is de opknapbeurt van de paden naar verwachting klaar.

De schelpen worden vervangen door een mengsel dat in vaktaal een 'gebonden halfverharding' heet. Het lijkt op zand, maar de korrels zitten stevig aan elkaar en laten water door. De nieuwe paden zijn veel prettiger voor mensen met een rollator, rolstoel of kinderwagen en zachter voor hondenpootjes.

Bandensporen

De paden hebben een natuurlijk uiterlijk. De kanten worden niet afgewerkt. In het begin kun je bandensporen zien, maar dat verdwijnt al snel. Als de mix uithardt, wordt het pad korreliger van uiterlijk, waardoor het nog natuurlijker oogt.

Meer paden aangepakt

Door het regenachtige weer van de afgelopen weken duren de werkzaamheden in de vesting wat langer, naar verwachting tot volgende week dinsdag. Meteen daarna wordt ook het laatste stukje schelpenpad aangepakt nabij het Monument Mobilisatie 1914-1918 aan de Landpoortstraat en het achterliggende voetpad. De gemeente Moerdijk heeft besloten dit pad meteen mee te nemen in deze onderhoudsronde. Zo wordt de overlast beperkt en de toegankelijkheid van de schelpenpaden maximaal vergroot.