Moerdijkse voorleeskampioen tijdens de finale van de voorleeswedstrijd

Geplaatst: 7-2-2024

Afgelopen week was het de spannende Nationale Voorleeswedstrijd vanuit Bibliotheek West-Brabant in theater De Schuur in Zevenbergen voor de kinderen uit groepen 7 en 8 van de deelnemende basisscholen in de gemeente Moerdijk. Zelf voorlezen in wedstrijd vorm staat dan centraal. De winnaars van de deelnemende scholen namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk kan er maar een met de titel naar huis gaan en onze gemeente vertegenwoordigen in de volgende ronde. De winnares kwam dit jaar van basisschool het Bastion in Klundert!

Onze Moerdijkse kampioen mag nu mee doen met de provinciale halve finale op 2 maart aanstaande in Goirle. We zijn nu al trots, een super prestatie! Van harte gefeliciteerd en heel veel succes bij de halve finale!

Muzikale verrassing

August de Vos houdt niet van drukte, hij houdt van rust. Zijn vriendin Suus de Eekhoorn heeft een verrassing voor hem. Wat kan het zijn? Iets spannends, of toch iets fijns? Ga mee op een muzikale ontdekkingstocht vol dansjes, verrassingen en misschien wel een echte picknick? Op zaterdag 24 februari vanaf 13.15 uur wordt deze mooie voorstelling vanuit de voorleesdagen gegeven voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar door Jasper van den Bosch in de bibliotheek aan de Kasteelweg 3 in Zevenbergen. Wil jij bij deze voorstelling aanwezig zijn? Dan kun je je aanmelden via de website van de bibliotheek. Deelname is gratis, ook als je geen lid bent. Let op: bij het aanmelden geef je alleen aan hoeveel kinderen er komen. Per kind mag er één volwassene mee.

Voorlezen

Voorlezen begint met het uitkiezen van een leuk en geschikt voorleesboek. En waar kan dat beter dan in de bibliotheek West-Brabant. Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Tijdens de voorleesdagen tot en met 3 februari ontvang je een gratis knuffel bij je aanmelding.

Digi-Taalhuis Moerdijk

Het Digi-Taalhuis in de bibliotheek aan de Kasteelweg in Zevenbergen is een samenwerkingsverband tussen diverse organisaties en is dé plek waar iedereen terecht kan die aan de slag wil met basisvaardigheden. Je kunt er onder ander meer informatie krijgen over de cursussen in onze gemeente. Taal West-Brabant maakte een korte video waarin collega's van Digi-Taalhuis meer vertellen over de website van Taal West-Brabant en wat het Digi-Taalhuis kan betekenen.

Pop-up spreekuur in Willemstad

Je kunt, zonder afspraak, ook terecht bij het pop-up spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid / Digi-Taalhuis in gemeenschapshuis De Blokhut aan de Prins Bernhardplein 2 in Willemstad. Dat is iedere derde woensdag van de maand van 10:00 tot 11:30 uur.