Het Alzheimer Café start 2024 met een vrolijke noot!

Geplaatst: 9-1-2024

Op 16 januari is het weer een Alzheimer Café in de Bibliotheek in Zevenbergen. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Muziek’. Het jaar start met de vrolijke noten van de Amazing Singing Swinging Lady’s uit Klundert.

“Er zit weer muziek in het Alzheimer Café!”, vertelt Ursula Baaij, coördinator Informele Zorg bij Surplus en mede organisator van het Alzheimer Café. “De herstart van het Alzheimer Café na corona kwam wat langzaam op gang. Maar de beslissing om terug te gaan naar Zevenbergen, dit keer in de lokale bibliotheek, bleek een goede zet. In 2024 gaan we dan ook van start met een vrolijke noot.”

Muziek is emotie

Het Alzheimer Café is er voor iedereen die met dementie te maken heeft. Dat zijn mensen met dementie, hun mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die interesse heeft in dit onderwerp. Tijdens de avond worden informatie en ervaringen op laagdrempelige wijze gedeeld. Muziek is emotie en met het juiste nummer of melodie wordt iedereen geraakt. Wanneer door dementie hersenfuncties verminderen, blijven liedjes en muziek vaak lang goed in het geheugen bewaard. Dit komt omdat er meerdere gebieden in de hersenen geprikkeld worden. De emotie, het ritme, de melodie en de herhalingen -vaak op belangrijke momenten- zorgen dat liedjes nog lang herkend worden.

Meezingen, ervaren en plezier hebben

The Amazing Singing Swinging Lady’s laten de aanwezigen ervaren wat muziek doet. Hun repertoire bestaat uit bekende Nederlandstalige meezingers. Hiermee zullen zij het publiek weten te raken. Bezoekers worden uitgenodigd gezellig mee te zingen en herinneringen van weleer op te halen. Iedereen is van harte welkom op dinsdag 16 januari in de bibliotheek in Zevenbergen. Het programma is van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Koffie, thee of een glaasje fris staan klaar.

Dit Alzheimer Café wordt georganiseerd door Bibliotheek West-Brabant en Surplus met ondersteuning van Alzheimer Nederland.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met Mantelzorg Moerdijk. De medewerkers van Surplus zijn er voor informatie, advies en ondersteuning. Bel 0168-331357 of stuur een e-mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Mantelzorg Moerdijk.