Moerdijk voor Elkaar: zoeken en vinden van vrijwilligerswerk

Geplaatst: 10-1-2024

Na maanden voorbereiden, het ontwikkelen van promotiemateriaal en het vullen van de website is Moerdijkvoorelkaar door Surplus Welzijn afgelopen 7 december 2023 gelanceerd. Een platform waar organisaties, stichtingen en inwoners elkaar vinden met alle vragen rondom vrijwilligerswerk. Wethouder Pauline Joosten knipte het lint. Zo’n vijftig genodigden waren bij de feestelijke lancering aanwezig. Locatie was de Borgh in Zevenbergen.

Vrijwilligers, verenigingen, beleidsmedewerker en wethouder Pauline Joosten kwamen samen op dit heugelijke moment. Tijdens deze dag spraken verschillende sprekers. Jill Mabelis, leidinggevende welzijn, opende de middag. Zij nam iedereen in haar verhaal mee naar een aantal lokale vrijwilligersquotes. Esther Vlasblom, coördinator van Moerdijkvoorelkaar, vertelde over alle mogelijkheden van het platform. Als laatste belichtte wethouder Pauline Joosten in haar verhaal wat vrijwilligerswerk doet met mensen: “Ik ben ervan overtuigd dat er luisteraars, regelaars, vooruitkijkers, gangmakers, verbinders, steunpilaren, doeners en beslissers zijn, die best iets voor een ander willen betekenen. Maar de stap nog niet hebben gezet om daar iets mee te doen. Anderzijds zijn er ook inwoners die enorm geholpen zouden zijn met de inzet van een vrijwilliger. Om vraag en aanbod matchend te maken is er de website Moerdijkvoorelkaar. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!”

Samen aftellen

Na deze inspirerende verhalen is samen afgeteld en knipte de wethouder het lint door. De middag is vervolgens feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje. Begeleid door achtergrondmuziek van Peter op zijn gitaar. Natuurlijk is er ook een kijkje genomen op de website en schreven de eerste mensen zich enthousiast in op het platform. “Vanaf nu zal het platform als een oranje olievlek verspreiden over de samenleving van Moerdijk” , aldus wethouder Pauline Joosten.

Moerdijk voor Elkaar

Moerdijkvoorelkaar is het digitale platform voor het zoeken en vinden van vrijwilligerswerk. Maar ook met informatie voor stichtingen of verenigingen en wat er allemaal te doen is op het gebied van vrijwilligerswerk in de gemeente. Zoals de naam van het platform zegt richt Moerdijkvoorelkaar zich op een samenleving door en voor elkaar. Het platform is onderdeel van NLvoorelkaar, inmiddels het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Surplus lanceert hiermee het vijfde NLvoorelkaar platform in haar werkgebied.