Versoepeling maatregelen voor reizen met deeltaxi

Geplaatst: 3-7-2020

Er gelden nieuwe versoepelingen voor het reizen met de deeltaxi. De belangrijkste afspraken zetten we voor u op een rij.

Het advies blijft: heeft u (lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn? Reis bij dit soort klachten niet. De chauffeurs houden zich aan de RIVM-richtlijnen en zullen klanten met deze klachten weigeren.

Om de rit veilig te laten verlopen, gelden de volgende maatregelen bij reizen met deeltaxi:

  • Mondkapje verplicht

De deeltaxi sluit aan bij de regels voor het openbaar vervoer. Dus ze proberen 1,5 meter afstand, als dat niet lukt 1 meter met mondkapje. De chauffeur draagt een (chirurgisch) mondkapje. De klant draagt een niet-medisch mondkapje, zowel bij de heenrit als bij de terugrit. De mondkapjes brengt u zelf mee. Zonder mondkapje vervoeren we u niet.

  • Geen contant geld

Alle vormen van contact, dus ook het overhandigen van geld aan de chauffeur, beperken we tot een minimum. Daarom kunt u tijdelijk niet met contant geld betalen. U kunt uiteraard wel (contactloos) pinnen, of eventueel reizen op automatische incasso.

  • Scootmobielen weer toegestaan

Scootmobielen mogen weer mee in de deeltaxi (voor Wmo-klanten mag dit enkel na indicatie van de gemeente). Het tijdelijke verbod voor het meenemen van de scootmobiel is dus weer opgeheven.

  • Garantie op voertuigindicaties Wmo

Vanaf 1 juli zijn de voertuigindicaties van Wmo klanten weer gegarandeerd. De afgelopen maanden konden deze extra rechten niet gegarandeerd worden, vanwege een beperkte inzet van personenwagens. Via bussen kon de afstand -en daarmee de veiligheid- tussen klant en chauffeur beter worden gewaarborgd.

  • Geen passcan, wel uw pas tonen aan chauffeur

De chauffeur haalde voorheen uw deeltaxipas door de scanner. Dat doet de chauffeur tijdelijk niet meer. U moet wel gewoon uw pas laten zien als u meereist. U houdt de pas daarbij in uw eigen hand.

Kijk voor meer informatie op de website van de deeltaxi.