Banieren haven Zevenbergen onthuld

Geplaatst: 7-7-2021

Het is de kers op de taart van het vernieuwde centrum: zeven prachtige banieren die voortaan zullen wapperen aan de imposante masten langs de Zuidhaven. Komende vrijdag worden de vaandels onthuld.

De zeven banieren vertellen gezamenlijk een verhaal dat de historie van Zevenbergen met het heden verbindt. Heemkundekring Willem van Strijen dacht mee over toepasselijke thema’s. Het Centrumteam – een klankbordgroep van bewoners en ondernemers uit het centrum tijdens de werkzaamheden – maakte de uiteindelijke keus voor de invulling.

Eenheid in het centrum

De banieren zijn een verbindend element in het vernieuwde centrum. Langs parkeerplaats de Kasteeltuin – het eerste project dat binnen Centrumontwikkeling Zevenbergen werd gerealiseerd – prijken eveneens zes doeken met historische taferelen. Door weer en wind in de afgelopen jaren zijn deze vlaggen aan vervanging toe; dit gebeurt volgende week.

Onthulling

Komende vrijdag 9 juli wordt de eerste banier aan de haven onthuld in het bijzijn van wethouder Danny Dingemans, samen met wethouder Désirée Brummans verantwoordelijk voor het havenproject. U bent van harte welkom bij dit moment aanwezig te zijn.

  • Datum & tijd: vrijdag 9 juli 11 uur
  • Locatie: Zevenbergen, voetgangersgebied aan de Zuidhaven, ongeveer ter hoogte van de Nieuwe Kerkstraat