Multifunctionele accommodatie Willemstad weer een stap dichterbij

Geplaatst: 14-7-2023

Een belangrijke stap op weg naar een multifunctionele accommodatie in Willemstad met onderdak voor twee basisscholen, kinderopvang, gymzaal en gemeenschapshuis! De gemeenteraad stemde donderdag 13 juli in met de inhoud van het haalbaarheidsdocument én het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet.

De gemeente Moerdijk, stichting de Waarden, stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant, kinderopvangorganisatie Kibeo en stichting Buurthuis Irene werkten de afgelopen jaren samen het plan verder uit. Aan de westkant van de Grintweg in Willemstad moet een nieuwe multifunctionele accommodatie komen met plek voor de basisscholen Willem de Zwijger en De Singel, kinderopvang Kibeo, een gymzaal en buurthuis Irene. De resultaten van een onderzoek naar de haalbaarheid van het plan zijn positief. Nu de raad groen licht heeft gegeven, kunnen de vijf partijen starten met het ontwerp van het nieuwe complex en het voorbereiden van de planologische procedure. De kantine en kleedkamers van de Kogelvangers verhuizen naar de andere kant van de Grintweg, waar de club al twee velden in gebruik heeft. Op die plek komt straks een nieuw clubgebouw.

Vrijdagochtend 14 juli ondertekenden de betrokken partijen de samenwerkingsovereenkomst en intentieverklaring. Op een mooie samenwerking!