Ruim 10.000 passagiers per week op de veerpont Gorinchem VI

Geplaatst: 25-7-2023

Sinds afgelopen 9 juni steekt de veerpont Gorinchem VI vier keer per uur het Hollandsch Diep over. Fietsers, scooterrijders en voetgangers staan met de gratis veerboot in ongeveer 10 minuten aan de overkant. Onderweg kunnen ze ook nog eens de voortgang van de renovatie van de klep van de Haringvlietbrug goed volgen.

Kapitein Frans Hoeksma vertelt: "Er is de afgelopen periode goed gebruik gemaakt van de pont met circa 10.000 passagiers per week. De mensen vinden het eigenlijk erg gezellig, zeker met het heerlijke weer van de afgelopen periode."

Tot en met vrijdag 4 augustus 2023 en in het weekend van 9 en 10 september vaart het gratis veer voor (brom)fietsers en voetgangers van maandag tot en met zaterdag van 6.00 tot 19.45 uur en op zondag van 11.00 tot 19.45 uur. Aan de noordkant vertrekt de pont op het hele en het halve uur, aan zuidkant bij horecagelegenheid De Banaan om kwart over en kwart voor het hele uur.

Er rijden verschillende pendeldiensten naar de boot. In Moerdijk kunnen passagiers in Willemstad, Oudemolen en bij de P+R Willemstad op- en uitstappen.

Lees meer informatie over de pont op de website van Rijkswaterstaat