Gemeentehuis in Zevenbergen (Trouwkamer, Raadzaal)

In de grootste kern, Zevenbergen, staat het gemeentehuis van de gemeente Moerdijk. In juni 1999 werd dit gemeentehuis in gebruik genomen. Het is een modern gebouw, ontworpen door de AGS-architecten, onder leiding van Joost Parré. Moerdijk wil een open en transparante gemeente zijn. Dit is terug te zien in het gebouw. Een grote ruime hal, waarin alle gemeentelijke producten aangeboden worden. Uiteraard is het ook mogelijk om te trouwen in het gemeentehuis. De raadzaal en de trouwkamer zijn beiden op de begane grond van het gemeentehuis en daarom prima te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn.

Trouwkamer

De trouwkamer is modern ingericht en is uitermate geschikt voor de kleinere gezelschappen. In de trouwkamer mogen maximaal 12 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het trouwpaar en getuigen.

Raadzaal

De eveneens modern ingerichte, ruime raadzaal is dé plaats voor de grote, eigentijdse bruiloft. Het bruidspaar in het midden van de zaal, zij staan dan ook letterlijk in het middelpunt van de belangstelling. Er is genoeg ruimte voor de gasten en andere belangstellenden. Rondom het bruidspaar kunnen ongeveer 40 gasten zitten en daarnaast is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van de twee balkons. Er worden maximaal 88 personen toegelaten tot de raadzaal (volgens de regels in de gebruiksvergunning). 

Kosten

De kosten voor het voltrekken van een huwelijk of registratie van een partnerschap.