Speelplekken Westkreekweg en Prinses Christinastraat

De speelplekken in onze gemeente zijn verouderd en moeten vernieuwd worden. Om alleen maar de toestellen te vervangen, vinden wij als gemeente niet voldoende. Daarom kijken we met u als inwoner hoe we de speelplekken kunnen inrichten en op welke locatie.

Eind 2016 en begin 2017 zijn er gesprekken geweest over de speelplekken in Fijnaart en Heijningen. Hierbij is eerst gezamenlijk gesproken over de verschillende locaties van de speelplekken en de daarbij horende speelfuncties, leeftijdscategorieën en wensen. Vervolgens zijn schetsen gemaakt en besproken tijdens een openbare bijeenkomst. Aan verschillende leveranciers van speeltoestellen is gevraagd om, op basis van de besproken schetsen en het programma van eisen, een uitvoeringsplan te maken. De speelplek aan de Koningin Julianastraat is inmiddels gereed. Nu zijn de Westkreekweg en Prinses Christinastraat aan de beurt.

Speelplek Westkreekweg

Er zijn twee ontwerpen voor de Westkreekweg geselecteerd die aan de gezamenlijk opgestelde eisen voldoen:

Optie 2 heeft minder fitness- en sporttoestellen in verband met het beschikbare budget.

Tot 31 mei 2018 konden mensen hun stem uitbrengen. 

Speelplek Prinses Christinastraat

Voor deze speelplek is een ontwerp uitgewerkt dat voldoet aan de uitgangspunten.  Bekijk hier de ontwerptekening (4.8 MB). Heeft u nog voorstellen voor verbetering? Tot 31 mei 2018 konden mensen hun stem uitbrengen

In augustus nieuwe speelplekken gereed

In juni starten we met de uitvoeringsplannen, halverwege augustus zijn de nieuwe speelplekken een feit.

Vernieuwing speelplekken Moerdijk