Gemeente Moerdijk - Groot asfaltonderhoud

Dit jaar staat de gemeente Moerdijk voor een grote klus: veel asfaltwegen zijn toe aan reparatie of vernieuwing. Aannemer BAM voert dit werk uit in opdracht van de gemeente Moerdijk. 

Dit jaar staat de gemeente Moerdijk voor een grote klus: veel asfaltwegen zijn toe aan reparatie of vernieuwing. Aannemer BAM voert dit werk uit in opdracht van de gemeente Moerdijk. 

De werkzaamheden

De asfalteringswerkzaamheden bestaan met name uit slechte plekken repareren, de deklaag weghalen en een nieuwe deklaag aanbrengen. Per weg verschilt welke werkzaamheden nodig zijn, en hoeveel hinder mensen zullen ervaren. Volgend jaar laten wij een slijtlaag aanbrengen op vrijwel alle locaties. Deze slijtlaag bestaat uit bitumen met steentjes en zorgt ervoor dat het asfalt langer meegaat. 

Bereikbaarheid

Aanwonenden krijgen een brief van de aannemer met informatie over de planning en bereikbaarheid. Heeft u percelen aan een van de wegen, maar woont u hier niet? Neem dan contact op met omgevingsmanager Janneke den Hartogh. Zij stuurt u belangrijke informatie door. Haar contactgegevens zijn: janneke.den.hartogh@moerdijk.nl - telefoonnummer: 085 822 0419.

Planning

De komende periode, tot aan de kerstvakantie, zijn wij op de volgende locaties aan het werk:

  • Uilendijk, Moerdijk
  • Molenweg, Langeweg
  • Achterdijk, Zevenbergen, tussen de Schenkeldijk en Achterdijk 91
  • Schansdijk, Zevenbergen

Deel twee asfalteringswerkzaamheden

Deze zomer zal aannemer BAM nog een groot aantal wegen opknappen en asfalteren. BAM is nu druk bezig met de voorbereidingen voor dit werk. De gemeente Moerdijk en aannemer BAM proberen er samen voor te zorgen dat zoveel mogelijk werkzaamheden worden afgerond voor de oogstperiode start aan het einde van de zomer. Op deze manier proberen we de hinder voor boeren te beperken. 

Zomerwerkzaamheden

Op veel wegen in de gemeente Moerdijk is sprake van achterstallig onderhoud. Dit jaar wil de gemeente een inhaalslag maken en veel van het achterstallig onderhoud uitvoeren. In de wintermaanden is het vaak te koud om te asfalteren, waardoor de asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden tussen april en oktober. Door het grote aantal wegen wat wij moeten opknappen, kan het helaas zo zijn dat de aannemer nog niet helemaal klaar is voor de start van de oogst. Wij doen uiteraard ons best om de hinder te beperken voor alle betrokkenen.