Veerpont

Wat zijn de vaartijden van de veerveerpont?

De veerpont vaart in het weekend van 9 en 10 september.

Vanuit De Banaan naar Numansdorp vaart de veerpont om kwart voor en kwart over het uur. Vanuit Numansdorp richting De Banaan vaart de veerpont op het hele en halve uur. De veerpont vaart van maandag t/m zaterdag tussen 06.00u-20.00 en op zondagen van 11.00u-20.00u. Het vaarschema vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

Hoelang doet de veerveerpont er over?

Een enkele vaart met de veerpont bedraagt ongeveer 15 minuten.

Kan ik bij De Banaan parkeren om daar op de veerpont te stappen richting Numansdorp?

Dit raden we sterk af. Er is erg weinig parkeerruimte. Om gevaar en hinder te voorkomen wordt er streng gehandhaafd. Daarom adviseren wij u dringend: kom zoveel mogelijk te voet, (brom)fietsend of met de pendeldienst naar De Banaan. De (brom)fiets kan eventueel mee op de veerpont. Ook is er op De Banaan een tijdelijke fietsenstalling geplaatst.

Waar kan ik parkeren om verder met de veerpont te gaan?

De parkeerruimte is beperkt. We adviseren u om zoveel mogelijk te voet of per (brom)fiets naar één van de opstaphaltes te komen. Zowel bij halte Steenpad Willemstad als busstation Helwijk is geen parkeergelegenheid! Bij de carpoolplaats A29 is ruimte voor 50 auto’s om te parkeren. Hier kunt u met uw auto parkeren en opstappen op de pendeldienst. Helaas is er geen mogelijkheid om het aantal parkeerplaatsen op deze locatie op te hogen. Vol is dus echt vol. Er wordt gecontroleerd op foutparkeren.

Als ik aan de overkant in de Hoeksche Waard aankom met de veerpont, wat zijn dan mijn opties?

Aan de andere zijde, op het strandje Numansdorp rijdt een pendeldienst heen en weer tussen Strandje Numansdorp en Carpoolplaats (bushalte) A29 Numansdorp.

Deze rit duurt ongeveer 5 minuten.

De pendeldienst rijdt tussen 06.00-20.00u. Vanaf de bushalte A29 rijden de normale bussen richting Rotterdam.  

Is de veerpont geschikt voor ouderen en/of mindervaliden?

De veerpont is (ook) geschikt voor ouderen die minder goed ter been, mindervaliden en zelfs rolstoelgebruikers.