Gemeente Moerdijk wijzigt ophaaldagen oud papier

Geplaatst: 13-12-2021

Oud papier wordt in de gemeente Moerdijk vanaf volgend jaar niet langer maandelijks, maar iedere 4 weken opgehaald. Ook verandert voor een aantal plaatsen de dag waarop de papierwagen langskomt. De nieuwe ophaaldata van oud papier en andere afvalsoorten staan in de AfvalWijzer.

Per 2022 haalt de gemeente Breda oud papier op in de gemeente Moerdijk. Moerdijk werkt al langer samen met Breda voor de inzameling van restafval, gft (groente- fruit en tuinafval) en pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken). 

Check de AfvalWijzer

Op dit moment wordt oud papier in de gemeente Moerdijk maandelijks opgehaald. Per 2022 gebeurt dit iedere 4 weken. Ook verandert de ophaaldag in veel plaatsen. De nieuwe data staan in de AfvalWijzer-app en op www.mijnafvalwijzer.nl. Voor wie de data liever op papier heeft, biedt mijnafvalwijzer.nl de mogelijkheid om per adres een jaarkalender te printen van alle afval-ophaaldagen.

Snoeihout vaker opgehaald

Snoeihout, zoals takken, stammen en stronken, wordt aan huis opgehaald als dit is aangemeld. In 2022 zijn er meer inzameldagen: elke maand eenmaal en van februari tot en met juni tweemaal per maand. Aanmelden kan via moerdijk.nl/snoeiafval

De kerstboom mag aan de straat in de week van 10 januari, ook deze ophaaldagen staan op www.mijnafvalwijzer.nl en in de AfvalWijzer-app.