Afvalkalender

Wanneer halen we uw afval op? U vindt de datums op de website van 'Mijn AfvalWijzer' en in de AfvalWijzer-app.

Wanneer wordt gft, plastic of oud papier opgehaald? En wanneer kunt u grofvuil of snoeihout kwijt? U vindt de datums in het jaaroverzicht op de website van Mijn AfvalWijzer en in de AfvalWijzer-app.

Mijn AfvalWijzer

Afvalkalender printen

Wilt u de afvalkalender printen? Dan kan op de website van Mijn AfvalWijzer. Vul op de website uw postcode en huisnummer in. Klik onder “Jaaroverzicht” op het jaartal waarvan u een afvalkalender wilt. Klik vervolgens op de pdf-knop die naast de maanden staat. Nu opent vanzelf de afvalkalender voor uw adres als pdf-document. Deze pdf kunt u vervolgens printen.

Download de AfvalWijzer-app

Ook handig: download de gratis AfvalWijzer-app op uw telefoon of tablet. Stel eenmalig uw postcode en huisnummer in. In de app ziet u de eerstvolgende ophaaldagen van alle afvalsoorten voor uw adres. U kunt ook herinneringen instellen per afvalsoort, zodat u een waarschuwing krijgt als bijvoorbeeld het oud papier, plastic of de kerstboom aan de straat mag. U stelt deze herinneringen in onder “Instellingen” in de app.

Wat hoort waarbij?

In de app en op de website van Mijn AfvalWijzervindt u onder ‘Scheidingsinformatie’ per afvalsoort een handig overzicht wat er wel en niet bij mag. Ook handig: download descheidingswijzer voor op de koelkast.