(Thuis)bezorgen paspoort en identiteitskaart

Laat uw reisdocument bezorgen. Bijvoorbeeld thuis of op het werk.

Het is niet meer nodig om twee keer naar het gemeentehuis te komen voor een nieuw paspoort of identiteitskaart. U kunt uw document veilig thuis of bijvoorbeeld op het werk laten bezorgen. U hoeft dan alleen voor de aanvraag naar het gemeentehuis te komen. (Thuis)bezorgen kan in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Hoe werkt het?

Aanvragen

U kunt bij de aanvraag van uw nieuwe paspoort of identiteitskaart direct aangeven dat u uw document wil laten (thuis)bezorgen. Nadat u dit heeft aangegeven, ontvangt u van Dynasure een bevestiging dat u heeft gekozen voor de optie (thuis)bezorgen. Dynasure is het bedrijf dat voor de gemeente Moerdijk bezorgt.

In sommige gevallen is bezorging niet mogelijk, namelijk:

  • Als u een spoedaanvraag doet omdat u het document snel nodig heeft;
  • Als uw huidige reisdocument een geldig visum heeft dat u nog wilt gebruiken;
  • Als u meer dan drie vermissingen in vijf jaar tijd heeft gehad;
  • Als u ingeschreven staat op een briefadres;
  • Als uw adres in onderzoek staat bij de gemeente.

In deze gevallen haalt u het document bij het gemeentehuis op.

Bezorging

U krijgt van Dynasure per e-mail bericht op het moment dat uw document gereed is. Daarna kunt u zelf online een bezorgafspraak inplannen. Als u geen e-mailadres heeft, dan neemt Dynasure telefonisch contact met u op om de bezorgafspraak met u in te plannen.

Uw paspoort of identiteitskaart kan worden bezorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur. Op zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur.

Tijdvak

U hoeft niet de hele dag thuis te blijven voor de bezorging van uw document, u kunt kiezen voor bezorging in een dagdeel van vier uur. Dit tijdvak wordt op de dag van bezorging verkleind naar een tijdvenster van twee uur. Dertig tot zestig minuten voor aankomst krijgt u zelfs de exacte aankomsttijd van de bezorger.

E-mail of sms

Op de dag van bezorging ontvangt u in de ochtend een e-mail met het tijdvenster van twee uur. Heeft u ook een mobiel telefoonnummer doorgegeven? Dan ontvangt u 30 tot 60 minuten voor de bezorging een sms met de exacte bezorgtijd.

Geen e-mail of mobiele telefoonnummer?

U kunt op de dag van bezorging contact opnemen met het call center van Dynasure, telefoonnummer 0348-462 873 om na te gaan hoe laat de bezorger er zal zijn