Berichten over uw Buurt

U bent minimaal 25 jaar en heeft een mailadres opgegeven in MijnOverheid? U ontvangt dan maximaal 1x per week bericht van Overheid.nl over uw buurt.

Berichten over uw Buurt informeert u per e-mail over bekendmakingen van de overheid. Die gaan bijvoorbeeld over een vergunning voor het verbouwen van een huis, het kappen van een boom of het houden van een buurtfeest.

Let op: In de week van 22 t/m 26 april (week 17) ontvangen inwoners van gemeente Moerdijk waarvan hun e-mailadres bekend is bij MijnOverheid een welkomstmail met daarin uitleg over de werking van de dienst.

Kijk voor meer informatie over Berichten over uw Buurt op de website van MijnOverheid.

Onderstaande video legt uit wat Berichten over uw Buurt is. 

Waarom krijg ik een e-mailbericht van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt?

De overheid wil u actief over informeren over bekendmakingen die gaan over uw eigen woonomgeving, zodat u hiervan altijd op tijd op de hoogte bent. Hiermee wordt duidelijk hoe u inspraak kunt uitoefenen of bezwaar kunt indienen. Als u dat niet wilt, kunt u Berichten over uw Buurt ook eenvoudig opzeggen.

Hoe kan ik mij afmelden voor Berichten over uw Buurt?

Dat kan via de afmeldlink die onderaan het e-mailbericht staat.

U kunt zich ook afmelden via de website van MijnOverheid.

Neem hiervoor de volgende stappen:
1. Ga naar de website van MijnOverheid.
2. Log in met uw DigiD.
3. Ga naar Wonen en daarna naar Berichten over uw Buurt.
4. Volg de instructies op de website.

Mag Overheid.nl mijn e-mailadres gebruiken voor het versturen van de Berichten over uw Buurt e-mail?

Ja, dit is geregeld in de Bekendmakingswet en het Besluit verwerking persoonsgegevens generieke digitale infrastructuur.

Er bestaan twee varianten van Berichten over uw Buurt. Wat is het verschil?

Alle inwoners van 25 jaar en ouder met een geverifieerd e-mailadres en een MijnOverheid-account worden automatisch aangemeld voor Berichten over uw Buurt rondom hun woonadres.

Via de e-mailservice op Overheid.nl kunt u zichzelf abonneren op Berichten over uw Buurt rondom een zelfgekozen adres. Denk bijvoorbeeld op basis van het adres van een vakantiewoning. De e-maildienst op Overheid.nl zal parallel blijven bestaan.

Heeft u nog een andere vraag?

Kijk dan bij de veelgestelde vragen op de website van MijnOverheid.