Activiteiten voor kinderen en volwassenen

Er zijn diverse regelingen op het gebied van school, sport, cultuur en hobby's voor kinderen en volwassenen

Webshop maatschappelijke participatie

Sport, cultuur en hobby’s. Dit zijn de extraatjes waar mensen vaak op bezuinigen als ze minder geld hebben. Juist als u geldzorgen heeft, is het goed als u (en uw gezinsleden) kunnen ontspannen. Met de Meedoen regeling krijgt u een bijdrage om bijvoorbeeld een abonnement te nemen op een sportclub, een cursus te volgen of naar het museum gaan. Meer informatie? U gaat dan naar de webshop Meedoen van het Werkplein Hart van West-Brabant. Hier kunt u direct een aanvraag doen. 

Stichting Leergeld

Heeft u minder geld en heeft u kinderen op school? Dan komen daar kosten bij kijken zoals schoolkosten, schoolreizen, schoolkamp en bijvoorbeeld een fiets. Dit is belangrijk voor uw kind. Stichting Leergeld Noordwest-Brabant biedt kinderen van 4 t/m 17 jaar uit minimagezinnen binnen gemeente Moerdijk financiële of materiële hulp bij het naar school gaan of het volgen van een vervolgopleiding. Heeft u kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar en is uw inkomen niet meer dan 120% van het wettelijk sociaal minimum? Kijk dan voor meer informatie op de website van Stichting Leergeld

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Sporten is belangrijk. Het Jeugdsportfonds betaalt mee aan de contributie en/of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een professional die u kent, zoals een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. 

Zangles, een instrument leren bespelen, lid worden van de scouting, balletles of dansen – elk kind vraagt er vroeg of laat wel een keer om. Door het Jeugdcultuurfonds komen deze mogelijkheden dichterbij. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam.

Stichting Jarige job

Heeft u kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kunt u hun verjaardag niet vieren omdat daar geen geld voor is? Dan kan stichting Jarige Job helpen. Zij geven een verjaardagsbox ter waarde van € 35,00. Kijk op de website van Stichting Jarige Job. Dan komt u terecht bij het aanvraagformulier voor de verjaardagsbox. U kunt de box ook aanvragen bij een vrijwilliger van Stichting Leergeld.