Starters

Bij het starten van een onderneming komt veel kijken. U moet van vele markten thuis zijn. Een goede oriëntatie op de markt, het kiezen van de juiste locatie en het financieringsplan. Daarnaast heeft een startend bedrijf te maken met allerlei regels, bijvoorbeeld de milieuwetgeving en bepalingen in bestemmingsplannen. Hieronder leest u meer over deze onderwerpen.

Huisvesting / locatie

Bij het kiezen van een locatie voor uw onderneming, is het belangrijk na te gaan of uw plan overeenkomt met het bestemmingsplan voor het desbetreffende gebied. Mag u volgens dit bestemmingsplan een bedrijf beginnen op deze locatie, of geldt er uitsluitend een woonbestemming? 

Voor vragen op dit gebied kunt u terecht bij het Vergunningenloket: telefonisch via 140168 of maak online een afspraak

Ondersteuning bij het starten van een onderneming

Ondernemersdienstverlening

Als ondernemer moet u voortdurend keuzes maken. Dat is niet altijd even makkelijk. Daar zou u misschien best advies bij kunnen gebruiken van een ervaren ondernemer. De dienstverlening aan (startende) ondernemers binnen de gemeente Moerdijk wordt uitgevoerd door de landelijk opererende organisatie Ondernemersklankbord (OKB). De adviseurs van Ondernemersklankbord hebben hun sporen als ondernemer of specialist in het bedrijfsleven verdiend en fungeren met hun kennis en ervaring als klankbord en sparringpartner.

Bel 088-1717920 voor hulp bij de start, de ontwikkeling of bedrijfsvoering van uw onderneming! Of kijk op de website:

Ondernemersadvisering

Ondernemersplein

Alle informatie van de overheid voor ondernemers vindt u op de website van het ondernemersplein:

Ondernemersplein

Ondersteuning voor innovatieve starters

Braventure biedt je snel toegang tot startkapitaal, kennis, community en faciliteiten met slechts één doel: jouw startup versnellen en laten slagen.

Braventure is hét startup programma van de twee Brabantse universiteiten, vier hogescholen en zes ontwikkelingsmaatschappijen. Deze krachtenbundeling brengt een schat aan kennis, ervaring en contacten bij elkaar die jouw startup een kick-start geven. Klik hier voor meer informatie op de website van Braventure:

Braventure

Vraag een gesprek aan met de Accountmanager Bedrijven

De Accountmanager bedrijven van de gemeente is de spin in het web tussen het lokale bedrijfsleven in Moerdijk en de gemeente. Mocht je vragen hebben op gebied van ondernemen in de gemeente Moerdijk, neem dan contact op met de Accountmanager Bedrijven van de gemeente Moerdijk via: joost.van.de.wiel@moerdijk.nl of 06-15222914.