Voorkom zwerfafval

Zwerfafval zorgt voor veel rommel op straat en het is schadelijk voor dieren en het milieu. Hoe kunnen we zwerfafval voorkomen?

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen: het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu.

Niet iedereen gooit afval netjes in de prullenbak. Ook worden vuilniszakken naast containers gezet. Het zwerfafval dat niet in de afvalbak terecht komt, bestaat vooral uit weggegooide of achtergelaten blikjes, petflesjes, patatbakjes, snoepverpakkingen, sigarettenpeuken en kauwgom. Ook zakken die naast de afvalcontainers gezet worden veroorzaken zwerfafval doordat ze worden opengescheurd door bijvoorbeeld vogels waardoor het vuil wegwaait.

Zwerfafval melden

Heeft u zwerfafval aangetroffen op straat? Meld dit dan met het meldingsformulier.

Materiaal lenen om zelf op te ruimen?

Samen gaan we de strijd aan tegen het zwerfafval in Moerdijk! In een aantal woonplaatsen hebben we vaste Zwerfafval-coördinatoren. Zij organiseren de opruimacties en gaan regelmatig zelf op pad om afval te verwijderen dat ze op straat zien liggen. Ook kunt u bij hen materiaal lenen om op te ruimen, zoals grijpers en vuilniszakken. U kunt hier de contactgegevens vinden:

Overzicht zwerfafval-coördinatoren
Woonplaats Zwerfafval-coördinator
Fijnaart en Oudemolen Michael van Rijen - vakmeester@outlook.com
Klundert Jolanda Schreuders - jolanda33@live.nl
Langeweg Bart van Gils - lj.vangils@home.nl
Moerdijk Nel van Meel - n.vanmeel@hetnet.nl
Standdaarbuiten Paul Straub - paul_straub@hotmail.com
Zevenbergen Yvonne Peters - ycmapeters@telfort.nl
Zevenbergschen Hoek Gerard Engelen - gerard_engelen@hotmail.com

Staat uw woonplaats er nog niet bij en wilt u aan de slag met zwerfafval? Neem dan contact op met de gemeente via info@moerdijk.nl of bel 14 0168.