Rijbewijs

U kunt uw rijbewijs online verlengen via de website van het RDW. Als u online verlengt, hoeft u maar 1 keer in plaats van 2 keer naar het gemeentehuis te komen. U kunt uw rijbewijs na 5 werkdagen bij ons afhalen. U krijgt een e-mail van de RDW als uw rijbewijs klaar is. Voor het afhalen van uw rijbewijs moet u een afspraak maken.

Rijbewijs online verlengen

Verlengen of aanvragen bij de gemeente

  • Verlengt u liever niet online via de RDW? Regel het dan via de gemeente.
  • U vraagt voor het eerst een rijbewijs aan. Geslaagd voor het autorijbewijs categorie B en jonger dan 18? Vraag eerst een begeleiderspas aan. Daarna kan het rijbewijs aangevraagd worden.

Maak een afspraak bij de gemeente

Maakt u liever telefonisch een afspraak? Neem dan contact op via 14 0168

Een rijbewijs kunt u alleen zelf aanvragen en afhalen.

Meenemen

  • Uw oude rijbewijs
  • Heeft u geen rijbewijs, dan een ander geldig legitimatiebewijs
  • 1 kleurenpasfoto van maximaal 6 maanden oud die voldoet aan eisen van een pasfoto
  • U kunt uw rijbewijs na 5 werkdagen afhalen op het gemeentehuis. U dient hiervoor zelf een afspraak te maken.

Gezondheidsverklaring

Soms heeft u een gezondheidsverklaring nodig als u een rijbewijs wilt aanvragen of verlengen. Bijvoorbeeld als u 75 jaar of ouder bent of een groot rijbewijs heeft. Kijk op de pagina 'Gezondheidsverklaring' voor meer informatie.

Snel een rijbewijs nodig

U kunt uw rijbewijs sneller afhalen met een spoedaanvraag. Als u uw spoedaanvraag voor 14:00 uur doet, kunt u het rijbewijs de volgende werkdag afhalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten.

Kosten

Rijbewijs: € 51,10
Extra kosten spoedaanvraag: € 39,65
Gezondheidsverklaring: € 44,50

Rijbewijs kwijt of gestolen

Als uw rijbewijs kwijt of gestolen is, dan kunt u dit online melden bij de RDW (DigiD nodig). Neem een bewijs van deze melding mee naar het gemeentehuis bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs. U kunt ook een verklaring van vermissing afleggen op het gemeentehuis.

Als u vermoedt dat u slachtoffer bent van identiteitsfraude, moet u direct een aantal maatregelen nemen. Op de website van de Rijksoverheid vindt u overzichtelijke welke maatregelen u moet nemen.

Meer informatie