Sportakkoord

Sportaanbieders, inwoners en partners uit de gemeente Moerdijk zijn de uitdaging aangegaan om te komen tot een lokaal sportakkoord.

Vorig jaar is er door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en een aantal grote sportorganisaties een Nationaal Sportakkoord opgesteld. Sportaanbieders, inwoners en partners uit de gemeente Moerdijk zijn de uitdaging aangegaan om ook voor onze gemeente te komen tot een lokaal sportakkoord. En met trots kunnen we melden dat het is gelukt!

Sportakkoord Moerdijk

Na een aantal goede bijeenkomsten (onder leiding van sportformateur Jan Kossen) is op 19 februari 2020 in de Stad Klundert het Sportakkoord Moerdijk ondertekend door vele betrokkenen: De Kieviten, Optisport, Spido, Hockeyclub Zevenbergen, VV Klundert, TV de Lobbelaer, CKV DSO Klundert, Zwembad de Oester, Dorpstafel Fijnaart, Stichting de Waarden, AV de Groene Ster, Karate Moerdijk, LR en PC Irene, Jeu de Boules Zevenbergen, een inwoner uit Noordhoek, GGD, Energiek Moerdijk, Surplus, Meer Moerdijk en de gemeente Moerdijk.

Het was een mooie avond met naast de ondertekening een indrukwekkende lezing van paratriatleet Saskia den Ouden en een fascinerende (fitness)demonstratie van Lifestyle 13!

Het sportakkoord is een set van afspraken waar we in ieder geval in 2020 en 2021 met elkaar aan gaan werken. 

Sportakkoord Moerdijk

Groepsfoto van de ondertekening van het sportakkoord

Uitvoering

De basis voor een mooie samenwerking is gelegd! Alle betrokkenen hebben zich ingeschreven bij één of meerdere werkgroepen:

  1. Sport en bewegen voor iedereen
  2. Duurzame Sportinfrastructuur
  3. Hebben en houden van vitale sportaanbieders
  4. Veilig en gezond

Iedere werkgroep werkt de set van afspraken uit het Sportakkoord Moerdijk verder uit en maakt een plan van uitvoering. Hiervoor is ook budget beschikbaar gesteld per werkgroep. Iedere werkgroep heeft twee coördinatoren en deze coördinatoren vormen samen met de gemeente Moerdijk de stuurgroep. De stuurgroep bewaakt het geheel en is verantwoordelijk voor het centrale thema Samen-werken.

Helaas zijn we vanwege de Coronacrisis nog niet live gestart. Omdat er wel veel gebeurt in deze tijd heeft de stuurgroep een Nieuwsflits uitgebracht. In deze Nieuwsflits staat informatie over de planning van het sportakkoord en staan we stil bij de Coronatijd. Ook staan er weetjes, nieuwtjes en inspiratie per thema in. 

Mocht je zelf ook nog iets leuks hebben voor de Nieuwsflits? Laat het ons weten! Bij voldoende informatie volgt er een tweede voor de zomervakantie. 

Sluit gerust aan!

Hoewel de ondertekening al geweest is, wil dat niet zeggen dat je niet later kan aansluiten. Het centrale thema is immers Samen-werken. Met elkaar proberen we de sport in de gemeente Moerdijk een stapje verder te brengen! 

Contactpersoon vanuit de gemeente Moerdijk is Stephanie Verdoolaege. De gemeente is één van de partijen, net als alle andere betrokkenen. Samen voeren we het sportakkoord uit. Heb je vragen of wil je je aansluiten? Laat het weten aan Stephanie via info@moerdijk.nl of via 0625348492.