Sportakkoord

Sportaanbieders, inwoners en partners uit de gemeente Moerdijk zijn de uitdaging aangegaan om te komen tot een lokaal sportakkoord.

In 2019 is er door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en een aantal grote sportorganisaties een Nationaal Sportakkoord opgesteld. Sportaanbieders, inwoners en partners uit de gemeente Moerdijk zijn vervolgens de uitdaging aangegaan om ook voor onze gemeente te komen tot een lokaal sportakkoord. En met trots kunnen we melden dat op 19 februari 2020 de ondertekening heeft plaatsgevonden van het Sportakkoord Moerdijk. Vervolgens zijn er werkgroepen gevormd en inmiddels zijn de eerste plannen gemaakt!

Download het Sportakkoord

Uitvoering

Werkgroepen

De basis voor een mooie samenwerking is in 2020 gelegd! Alle betrokkenen hebben zich ingeschreven bij één of meerdere werkgroepen:

  1. Sport en bewegen voor iedereen
  2. Duurzame Sportinfrastructuur
  3. Hebben en houden van vitale sportaanbieder
  4. Veilig en gezond

Iedere werkgroep werkt de set van afspraken uit het Sportakkoord Moerdijk verder uit en maakt een plan van uitvoering. Hiervoor is ook budget beschikbaar gesteld per werkgroep. Iedere werkgroep heeft twee coördinatoren en deze coördinatoren vormen samen met de gemeente Moerdijk de stuurgroep. De stuurgroep bewaakt het geheel en is verantwoordelijk voor het centrale thema Samen-werken.

Zit je nog niet in een werkgroep, maar zou je dat wel graag willen? Laat het dan weten aan Stephanie Verdoolaege van de gemeente Moerdijk.

De eerste plannen

De werkgroepen hebben hard gewerkt om, ondanks deze bijzondere tijd, de eerste plannen te maken! Ze zijn live of digitaal bij elkaar gekomen voor een eerste brainstorm. Inmiddels zijn de plannen gemaakt en goedgekeurd door de Stuurgroep. Een aantal werkgroepen zijn zelfs al gestart. Zo is er in het najaar van 2020 al een webinar geweest over Sociale Veiligheid. 

De projectplannen kunt u onder 'documenten' downloaden. 

Nieuwflits

De stuurgroep brengt regelmatig een Nieuwsflits uit om informatie over het sportakkoord te delen. Ook staan er weetjes, nieuwtjes en inspiratie per thema in. 

Mocht je zelf ook nog iets leuks of informatiefs hebben voor de Nieuwsflits? Laat het de Stuurgroep weten via Stephanie.Verdoolaege@moerdijk.nl.

Februari 2020: Ondertekening Sportakkoord Moerdijk

Na een aantal goede bijeenkomsten (onder leiding van sportformateur Jan Kossen) is op 19 februari 2020 in de Stad Klundert het Sportakkoord Moerdijk ondertekend door vele betrokkenen: De Kieviten, Optisport, Spido, Hockeyclub Zevenbergen, VV Klundert, TV de Lobbelaer, CKV DSO Klundert, Zwembad de Oester, Dorpstafel Fijnaart, Stichting de Waarden, AV de Groene Ster, Karate Moerdijk, LR en PC Irene, Jeu de Boules Zevenbergen, een inwoner uit Noordhoek, GGD, Energiek Moerdijk, Surplus, Meer Moerdijk en de gemeente Moerdijk.

Het was een mooie avond met naast de ondertekening een indrukwekkende lezing van paratriatleet Saskia den Ouden en een fascinerende (fitness)demonstratie van Lifestyle 13!

Het sportakkoord is een set van afspraken waar we in ieder geval in 2020, 2021 en 2022 met elkaar aan gaan werken . 

Sluit gerust aan!

Hoewel de ondertekening al geweest is, wil dat niet zeggen dat je niet later kan aansluiten. Het centrale thema is immers Samen-werken. Met elkaar proberen we de sport in de gemeente Moerdijk een stapje verder te brengen! Contactpersoon vanuit de gemeente Moerdijk is Stephanie Verdoolaege. De gemeente is één van de partijen, net als alle andere betrokkenen. Samen voeren we het sportakkoord uit. Heb je vragen of wil je je aansluiten? Laat het weten aan Stephanie via info@moerdijk.nl of via 0625348492.

Documenten