Column wethouder Danny Dingemans - Koop zoveel mogelijk lokaal!

Geplaatst: 12-5-2020

Ondernemers vormen de motor van onze economie. Ze zorgen voor werkgelegenheid, produceren goederen en diensten en zijn daarmee essentieel voor onze welvaart. Voor veel van onze ondernemers zijn het nu lastige tijden. Omdat mensen thuis blijven, loopt de omzet terug en in sommige gevallen kan de zaak zelfs helemaal niet open. Gelukkig zijn overheidsregelingen opgezet om ondernemers een vangnet te bieden voor weggevallen omzet, of het behouden van personeel. Toch, voor veel ondernemers blijft het ontzettend spannend om hun bedrijf door deze tijd te loodsen.

Als wethouder Economische Zaken vind ik het belangrijk om onze ondernemers te ondersteunen waar ik kan. In deze coronatijd spreek ik wekelijks met ondernemers. We bespreken samen welke impact het virus en de maatregelen hebben en ik probeer mee te denken in wat er wél kan, ondanks de beperkingen. Veel ondernemers hebben op allerlei creatieve manieren laten zien dat ze denken in mogelijkheden en soms van de nood een deugd maken. Zo maken onze restaurants fantastische afhaalmenu’s, cafés stellen bierproeverijen samen en kledingzaken organiseren online modeshows.

Vertrouwen

Mooi en inspirerend om deze vindingrijkheid te zien. Dat wekt het vertrouwen dat we met voldoende veerkracht en betrokkenheid deze crisis doorkomen. Ik hoop dat zoveel mogelijk bedrijven kunnen blijven bestaan. Ik wil u dan ook allemaal oproepen om onze lokale ondernemers te steunen. Koop zoveel mogelijk lokaal! Elke ondernemer waarmee ik gesproken heb, neemt maatregelen om zo veilig mogelijk te werken en de kans op verspreiding van het virus te verkleinen. Door lokaal uw inkopen te doen maakt u het verschil voor de ondernemers en dat is op dit moment erg belangrijk.

Goed contact

Als gemeente willen we graag een goed contact met onze ondernemers en daarom zijn we gestart met een onlineplatform in de vorm van een ondernemerspanel. Op deze manier weten we snel van elkaar wat er leeft en kunnen we snel inspelen op vragen. Alle ondernemers ontvingen hiervoor een vragenlijst en ik hoop op een grote respons.

De komende tijd gaan we hopelijk voorzichtig naar een situatie met minimale beperkingen. Steunt u dan alstublieft onze lokale ondernemers door daar te kopen, een afspraak te maken of een tafel te reserveren.