Vragen en antwoorden

Heeft u een vraag over afvalinzameling in Moerdijk? Wellicht staat het antwoord in dit overzicht met veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 14 0168.

Zwerfafval

Heeft u zwerfafval aangetroffen op straat? Meld dit dan met het meldingsformulier.

In een aantal kernen hebben we vaste aanspreekpunten voor het inzamelen van zwerfafval. Bekijk de contactgegevens.  

Staat uw woonplaats er nog niet bij en wilt u aan de slag met zwerfafval? Neem dan contact op met de gemeente via info@moerdijk.nl of bel 14 0168. 

Inzamelroutes

Deze nieuwe data zijn uiterlijk in december beschikbaar en in te zien via de Afvalwijzer.

Ondergrondse containers

Elk huishouden heeft toegang tot twee ondergrondse containers. Uw afvalpas werkt alleen op die twee containers. De locaties van alle ondergrondse containers staan op een kaart in Mijn Afvalwijzer. Wilt u weten tot welke containers u toegang heeft? Maak dan een melding via het meldingsformulier.

Elk huishouden heeft toegang tot twee ondergrondse containers. Uw afvalpas werkt alleen op die twee containers. De locaties van alle ondergrondse containers staan op een kaart in Mijn Afvalwijzer. Wilt u een locatie toevoegen of wijzigingen? Maak dan een melding via het meldingsformulier. Binnen twee werkdagen is uw wijziging verwerkt. 

De ophaaldienst leegt diverse keren per week de ondergrondse containers. De route wisselt per ondergrondse container.

Nee, dit is niet mogelijk. Wél kunt u op de digitale Afvalwijzer zien wanneer wij uw container leeg maken. Vul daarvoor uw postcode en huisnummer in bij Mijn Afvalwijzer.

Afvalpas

Als u uw afvalpas kwijt bent, kunt u dit online melden via het meldingsformulier. U krijgt dan binnen twee werkdagen een nieuwe pas toegestuurd. Maak geen gaatje in de afvalpas, dan werkt deze niet meer.

Weet u zeker dat de pas niet meer werkt? Laat dit nakijken bij de gemeentewerf aan de Parelhoenweg 1 in Klundert. U kunt hier elke werkdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur terecht. Als uw pas kapot blijkt te zijn, kunnen de medewerkers daar meteen een nieuwe pas voor u aanmaken.

Bent u niet in de mogelijkheid om naar de gemeentewerf te komen? Maak dan online een melding via het meldingsformulier. U krijgt dan binnen twee werkdagen een nieuwe pas toegestuurd. Dit kan een aantal dagen duren.

Maak geen gaatje in de afvalpas, dan werkt deze niet meer.

U kunt uw afval wegbrengen naar de milieustraat. De milieustraat van de gemeente Moerdijk is in Klundert, Fuutweg 4 (4791 PB, Klundert). De milieustraat is van maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30 uur tot 15.30 uur.

Afvalcontainers

In de digitale Afvalwijzer ziet u wanneer wij de containers leegmaken. U kunt hiervoor de app Afvalwijzer downloaden, Mijn Afvalwijzer raadplegen of de afvalwijzer printen. Zo weet u altijd wanneer de containers geleegd worden. 

Heeft u de container op tijd aan straat gezet? Het kan zijn dat de vuilniswagen eerder door de straat rijdt dan u gewend bent.

Heeft u een rode kaart ontvangen? Dit betekent dat u uw afval verkeerd heeft aangeboden. U kunt de spelregels van afvalinzameling hier nog eens nalezen. 

Heeft u uw container op tijd aangeboden en geen rode kaart ontvangen? Maak dan een melding via het meldingsformulier op de website van de gemeente.

Plastic

 • Een container van 240 liter (standaard)
 • Een container van 140 liter
 • Plastic zakken (60 liter)
  U kunt 1 extra container van 240 liter aanvragen. Dat kunt u doen via het meldingsformulier.

Papier

 • Een container van 240 liter

GFT

 • Een container van 240 liter (standaard)
 • Een container van 140 liter
 • Een container van 25 liter
  U kunt 1 of 2 extra containers van 240 liter aanvragen.Dat kunt u doen via het meldingsformulier.

U kunt 1 extra plasticcontainer van 240 liter aanvragen.
U kunt 1 of 2 extra GFT-containers van 240 liter aanvragen.

U kunt een extra container aanvragen via het meldingsformulier. Deze wordt binnen een termijn van 1 week geleverd.

Nee, u betaalt niet extra voor meer containers.

Nee, dit kan niet. Als bedrijf bent u zelf verantwoordelijk voor uw afvalinzameling.

In geval van wegwerkzaamheden gaat de aannemer samen met de gemeente op zoek naar een tijdelijke plek waar de container aangeboden kan worden. U wordt hierover geïnformeerd door de gemeente.

U kunt dit melden via het meldingsformulier. Uw container wordt binnen 1 week op maandag gemaakt of vervangen.

Indien uw container vervangen moet worden, wordt de oude container door de gemeente meegenomen.

Ja. Wooncomplexen hebben in sommige gevallen een verzamelcontainer staan waar papier in aangeboden kan worden.

Nee, voor papier heeft u een 240 liter container. Inzamelen van papier en karton gebeurt via deze container. Wooncomplexen hebben in sommige gevallen een verzamelcontainer staan waar papier in aangeboden kan worden.

U kunt uw papier ook wegbrengen naar de milieustraat. De milieustraat van de gemeente Moerdijk is in Klundert, Fuutweg 4 (4791 PB, Klundert). De milieustraat is telefonisch bereikbaar op (0168) 329 700.

Wacht eerst de inzameldag af. Is uw container nog steeds kwijt? Maak online een melding via het meldingsformulier. De eerstvolgende maandag ontvangt u een nieuwe container.

Dan kunt u bellen naar het algemene nummer van de gemeente Moerdijk (14 0168) of een melding maken via www.moerdijk.nl/melden.

Officieel mag u uw afvalcontainer aanbieden na 21.00 uur de dag voor de inzameldag. De routes starten om 07.00 uur ’s ochtends, dus zorg dat uw container op tijd aan straat staat. Houdt wel rekening met de tijden dat u de afvalcontainer door de straat rijdt, zo maakt u uw buren niet wakker.

U dient de afvalcontainer op dezelfde dag als de inzameldag weer binnen te halen voor 21.00 uur.

Grofvuil en snoeihout

Heeft u gezien wie dit gedaan heeft? Spreek uw buurtgenoot aan en maak een melding via het meldingsformulier.

Het kan zijn dat de route vol zit. U kunt dan kiezen voor de eerstvolgende beschikbare datum.

U kunt grofvuil en snoeiafval ook naar de milieustraat brengen. De milieustraat van de gemeente Moerdijk is in Klundert, Fuutweg 4 (4791 PB, Klundert). Het milieustraat is telefonisch bereikbaar op (0168) 329 700

U kunt maximaal 1m3 grofvuil op afroep laten ophalen. U kunt dit online melden. Leest u eerst goed door wat de voorwaarden zijn op de pagina van 'Grof huishoudelijk afval'

U kunt grofvuil ook wegbrengen naar de milieustraat. De milieustraat van de gemeente Moerdijk is in Klundert, Fuutweg 4 (4791 PB, Klundert). De milieustraat is telefonisch bereikbaar op (0168) 329 700

U kunt snoeiafval het hele jaar op afroep laten ophalen. U kunt dit online melden. Leest u eerst goed door wat de voorwaarden zijn op de pagina 'Snoeihout'

U kunt snoeihout het hele jaar door wegbrengen naar de milieustraat. De milieustraat van de gemeente Moerdijk is in Klundert, Fuutweg 4 (4791 PB, Klundert). De milieustraat is telefonisch bereikbaar op (0168) 329 700

Asbest

Aan de verwijdering van asbest zitten regels vast. Lees hierover op de pagina 'Asbestverwijdering'. Verwijderd asbest dat aan de regels voldoet, mag u aanbieden op de milieustraat. De milieustraat van de gemeente Moerdijk is in Klundert, Fuutweg 4 (4791 PB, Klundert). De milieustraat is telefonisch bereikbaar op (0168) 329 700. 

Verhuizen

Laat de afvalpas achter op het adres. Zo kan de nieuwe bewoner weer gebruik maken van deze pas.

Laat de containers achter op het adres. De containers zijn namelijk adres gebonden. Zo kan de nieuwe bewoner weer gebruik maken van deze containers.

U kunt via de het meldingsformulier een afvalpas aanvragen voor het restafval en afvalcontainers aanvragen voor papier, plastic en gft. Nieuwe containers worden binnen een termijn van 1 week geleverd