Bladkorven

Op diverse plekken in de gemeente worden eind september bladkorven geplaatst. In die korven kunt u het bladafval kwijt dat in uw tuin of rondom uw woning is gevallen. Zo raakt uw gft-container niet zo snel vol met bladeren van onze gemeentelijke bomen.

Juist in de herfst kunnen afgevallen bladeren in combinatie met regen zorgen voor gladheid. Het is dus belangrijk dat we samen de stoepen en wegen zo schoon mogelijk houden. Daarom plaatst de gemeente Moerdijk bladkorven op plaatsen waar veel gemeentelijke bomen staan, met relatief veel omwonenden.

Alleen voor blad

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval, dus niet voor takken, snoeiafval, etensresten of ander afval. De korven blijven staan tot eind december en worden wekelijks geleegd. De inhoud vervoeren we naar een erkende verwerker die er compost van maakt.

In de buurt

De locaties van de korven kunnen per jaar verschillen. Als een korf weinig wordt gebruikt, of als er veel rommel in wordt gegooid, zetten we die korf volgend jaar op een andere plek. De locaties staan per jaar vast, een bladkorf aanvragen voor een specifieke locatie is helaas niet mogelijk: er is geen budget voor extra korven.

Lijst locaties bladkorven 2022

Volle korf

Zit de bladkorf vol of ziet u een gevaarlijke situatie? Meld het via telefoonnummer 14 0168 of het online meldformulier.