Grof huishoudelijk afval

Huishoudelijk afval, dat niet in de bak past, wordt maandelijks na aanmelding aan huis opgehaald.

online melden

Wat is het?

Al het huishoudelijk afval dat niet in de container past, zoals:

  • Meubels, bedden
  • Vloerbedekking
  • Oud ijzer

Wat is het niet?

  • Steenpuin, tegels
  • Schuttingplanken, pallets
  • Zand
  • Bouwafval
  • Snoeihout (daarvoor is een aparte ophaaldag)

Hoe aanbieden

Grofvuil wordt uitsluitend na aanmelding bij u aan huis opgehaald op de ophaaldag van uw adres (die vindt u in de afvalwijzer). U kunt het online aanmelden, zodat we weten bij wie we langs moeten rijden. Het grofvuil moet op de ophaaldag voor 7.00 buiten staan. U mag dit de avond van tevoren vanaf 21.00 plaatsen. Bied het grofvuil aan op de clusterplaats (waar u normaal uw container plaatst) in een zo groot mogelijk geheel. Wij verzoeken u om de stukken aan elkaar te binden tot handzame pakketten. U mag maximaal 1 kubieke meter aanbieden. 

Daarnaast kunt u grof huishoudelijk afval inleveren bij de milieustraat in Klundert.

Drank- en conservenblikjes en kleine metalen stukken, mag u ook bij het restafval gooien. Door middel van o.a. magneten kunnen ze er bij de afvalverwerker namelijk redelijk gemakkelijk tussenuit worden gehaald. Na omsmelting kan het metaal weer hergebruikt worden.

Elektrische apparaten en herbruikbare huisraad

Met witgoed en bruingoed bedoelen we elektrische apparaten die u in en om het huis gebruikt zoals een wasmachine, een radio of een grasmaaier. Witgoed, bruingoed en herbruikbare huisraad worden na aanmelden gratis bij u thuis opgehaald door Stichting de Kringloper. Wilt u deze goederen aanbieden, dan meldt u dit bij de Kringloper via telefoonnummer 0165-521188. U hoort dan wanneer zij de goederen komen ophalen.

Kijk voor de aanlevervoorwaarden en voor meer informatie over Stichting de Kringloper op kringloper.nl.

Wat gebeurt ermee?

Grof huishoudelijk afval wordt voordat het de verbrandingsoven in gaat nog gescheiden van metalen. Goederen die nog geschikt zijn voor een tweede leven kunnen daarom beter naar de kringloopwinkel toe.