Bouwen en verbouwen

Lees verder

Als u wilt bouwen, verbouwen, slopen, een in- of uitrit wilt aanleggen, of een boom gaat kappen dan moet u misschien een omgevingsvergunning aanvragen.

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Wilt u uw bedrijf uitbreiden of een nieuw bedrijf beginnen? Voordat u gelijk een vergunning gaat aanvragen, is het handig om u eerst te oriƫnteren. Ook kunt u uw plan gedeeltelijk laten toetsen.

Kijk hier voor de bekendmakingen van de gemeente Moerdijk. Dat zijn bijvoorbeeld verleende vergunningen, bestemmingsplannen, verordeningen en verkeersbesluiten.

Als u bouwwerken, standplaatsen en/of woonwagens wilt slopen of asbest wil afvoeren, moet u dit melden aan de gemeente.

Een bestemmingsplan geeft aan waar mag worden gebouwd, maar ook hoe grond en gebouwen worden gebruikt. Hier kunt u de bestemmingsplannen raadplegen van de gemeente Moerdijk.

Informatie over de Stimuleringslening. Hiermee kunt u tegen een lage rente geld lenen om verbeteringen aan uw woning uit te voeren op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en/of levensbestendigheid.

De gemeente Moerdijk streeft naar een gevarieerd aanbod van woningen in de verschillende kernen. Onderdeel hiervan is ook de uitgifte van vrije sector kavels voor particuliere woningbouw.

Wilt u asbest verwijderen in of rondom uw huis? Aan de verwijdering van asbest zijn regels gesteld. U moet in alle gevallen een melding doen bij de gemeente.

Voor het kappen van bomen kan het zijn dat u een omgevingsvergunning aan moet vragen.

Een stuk openbaar groen of andere grond kopen, huren of pachten van de gemeente.

Voor het aanleggen van een uitrit of inrit heeft u een omgevingsvergunning nodig.