Vernieuwing speelplekken

We vernieuwen de speelplekken in de gemeente. Dit doen we samen met de mensen die in de buurt wonen en andere belanghebbenden.

De speelplekken in onze gemeente zijn verouderd en moeten worden vernieuwd. Om alleen maar de toestellen te vervangen, vinden wij als gemeente niet voldoende. Daarom willen wij met u bekijken wat de beste locaties zijn, en hoe wij de speelplekken kunnen inrichten.

Geef uw mening

Eind april / begin mei 2023 willen we aan de slag met de speelplekken in Klundert en Noordhoek. Daarover kunt u nu uw mening geven. U vindt de ontwerpen van de speelplekken onderaan deze pagina, onder de plaatsnamen.

Van drie speelplekken zijn er twee ontwerpen: die in Klundert aan de Moye Keene (trapveld) en ’t Hooren Werck en de speelplek in Noordhoek aan de Vlasaard. We zijn benieuwd naar uw voorkeur voor één van de ontwerpen! Die kunt u mailen naar info@moerdijk.nl. Ook opmerkingen bij de overige zes ontwerpen kunt u naar datzelfde e-mailadres sturen. Vermeld daarbij in de onderwerpregel dat het om de ‘speelplekken’ gaat, dan komt uw bericht op de juiste plek terecht. Reageren kan tot 27 januari! Hoe snel de nieuwe speelplekken worden gerealiseerd hangt af van het weer, maar het is de bedoeling dat de aanleg eind april / begin mei start. De beplanting op de speelplekken wordt na half november 2023 aangeplant. Dit vanwege het plantseizoen.

Een plek voor iedereen

Een speelplek is er niet alleen voor jonge kinderen. Het is een ontmoetingsplek voor alle leeftijden: jongeren, ouders en ouderen. Daarbij staan bewegen en veiligheid voorop. Door inwoners erbij te betrekken verwachten we, met fantasievolle en alternatieve oplossingen, meer te bereiken dan alleen de traditionele speelplekken. We hopen hiermee ook bijvoorbeeld activiteiten van speeltuinverenigingen of het organiseren van sport- en spelactiviteiten of straatspeeldagen te stimuleren. En natuurlijk: dat (buiten)spelen weer tof wordt voor iedereen!

De plaatsen met de oudste toestellen worden als eerste aangepakt. We zijn in 2018/2019 begonnen in Heijningen en Fijnaart. Meer over de achtergrond van dit project leest u in het Speelruimteplan 2017-2027 (5 MB). 

Uw dorp/stad

Hieronder leest u wat er allemaal gebeurt, of gebeurd is, in uw woonplaats. Alleen Helwijk staan er nog niet bij. In de loop van 2023 is er meer bekend over de ontwikkeling van de speelplek in Helwijk.