Noordhoek

De speelplek aan de Vlasaard wordt in 2023 opgeknapt.

In 2022 hielden we een enquête onder bewoners van Noordhoek en kinderen van de R.K. basisschool Sint Jozef. De uitslag daarvan gaven we aan de twee speeltoestelleveranciers waarmee de gemeente samenwerkt. Die maakten vervolgens ontwerpen die bij deze worden gepresenteerd.

Voorkeur

Voor de speelplekken aan de Vlasaard is er de keus tussen twee ontwerpen van verschillende leveranciers, Kompan en Boerplay. Uiteindelijk zijn er 48 reacties binnen gekomen. Op zeven reacties na gaat de voorkeur uit naar het ontwerp van Kompan. Wel zijn er nogal wat vragen en opmerkingen op het ontwerp gekomen. Vandaar dat er op 2 maart 2023 een bijeenkomst is gepland in Café De Kroon in Noordhoek om het ontwerp te bespreken voordat het wordt gerealiseerd.

Planning

Na de bijeenkomst op 2 maart 2023 geven we de speeltoestelleverancier opdracht voor de uitvoering. Vanwege drukte bij de leverancier en lange levertijden start de aanleg van de nieuwe speelplekken in de loop van het voorjaar 2023. Wanneer het mooie weer start zijn de speelplekken weer up-to-date.

De beplanting op de speelplekken zal na half november 2023 worden aangeplant. Dit in verband met het plantseizoen.