Column wethouder Danny Dingemans - Van crisis naar crisis

Geplaatst: 26-7-2022

Op 1 februari 2020 begon ik als wethouder in de gemeente Moerdijk. Zes weken later was er een lockdown (de eerste) en een coronacrisis.

Als gemeente onderzochten we welke gevolgen dit allemaal zou kunnen hebben en wat dat voor ons en onze inwoners zou kunnen betekenen. De gemeentelijke organisatie ging in de crisismodus. Zorg voor kwetsbare groepen, verenigingen, horeca, we maakten noodplannen, probeerden antwoorden te geven op talloze vragen en ga zo maar door.

Toen eindelijk het einde van corona in zicht bleek, brak er oorlog uit in Oekraïne. Ook dat werd een crisis, en er moest noodopvang geregeld worden. We zorgden weer voor een crisisteam, dat probeerde aan alles te denken en met kunst en vliegwerk de opvang zo goed mogelijk te organiseren. En ondertussen heeft de volgende crisis zich alweer aangediend, die gaat over stikstof. Deze crisis zorgt voor grote onzekerheid bij veel van onze boeren. Als gemeente willen we werken aan perspectief voor deze groep. En zonder te weten wat de oplossingen zullen zijn, gaan we er alles aan doen om die te vinden. Want het voordeel van een crisis is dat er een oplossing moet komen. En daar gaan we ons uiterste best voor doen.