Column wethouder Eef Schoneveld - Aandacht geven en durven vragen

Geplaatst: 28-10-2020

Boodschappen doen voor die oudere dame die bij je in de straat woont. Een coronaproof bingo voor senioren organiseren, dankzij de opbrengst van verkochte zelfgemaakte mondkapjes. Een pop-upwinkel starten met gebruikte goederen, waarvan de opbrengst gaat naar bijvoorbeeld ziekenbezoek. Of gewoon vragen of je buurman misschien zin heeft om samen een kop koffie te drinken, en luisteren naar zijn verhaal.  

De afgelopen maanden heb ik veel voorbeelden gezien van mensen die probeerden iemand in hun omgeving te helpen die het door de coronamaatregelen moeilijker kreeg. Inmiddels weten we dat het einde voorlopig nog niet in zicht is. We zien ook dat steeds meer mensen worden geraakt in werk, vrije tijd of contact met familie en vrienden. Daarom wordt het alleen maar belangrijker dat we naar elkaar blijven omkijken. En dat we echt iets doen wanneer we denken dat iemand hulp nodig heeft, of wat aandacht kan gebruiken.

Dat kan op allerlei manieren. Samen met anderen iets organiseren zodat je meerdere mensen helpt, of gewoon in je eentje voor bijvoorbeeld die oudere dame in je straat. Maar er zit ook een andere kant aan dit verhaal. Het is ook een kwestie van hulp durven vragen. Bijvoorbeeld als je eenzaam bent, of op een of andere manier in de knel komt. Dat is niet altijd makkelijk, dat snap ik heel goed. Je wilt niemand lastig vallen, of schaamt je misschien wel. Maar het kan je soms echt verder helpen. En je omgeving heeft het soms niet eens in de gaten. 

Hulp nodig? 

Heb je zelf hulp nodig of behoefte aan iemand die luistert? In Moerdijk kun je terecht bij het Meldpunt hulp, zorg en ondersteuning. Dit is dagelijks te bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur via 0168 373 970. Of kijk eens op www.aandachtvoorelkaar.nl. Daar vind je ook alle info wanneer je zelf iets wilt doen voor anderen.  

Wat is jouw verhaal? 

Ik ben ook benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal. Help jij alleen, of samen met anderen mensen in Moerdijk? Of zoek je juist iemand die je kan ondersteunen? Mail dan naar: communicatie@moerdijk.nl De komende tijd willen we jouw verhaal en dat van anderen delen op onze gemeentepagina in de Moerdijkse Bode en onze Facebookpagina