De kracht van samenwerken

Geplaatst: 24-3-2021

Om succesvol te kunnen ondernemen is samenwerken vaak een belangrijke factor. Er zijn maar weinig ondernemers die het helemaal alleen doen. Samenwerken kan natuurlijk op talloze manieren: met andere ondernemers, brancheorganisaties, lokale, regionale of landelijke overheidsinstellingen. Als gemeente zoeken we ook steeds waar mogelijk de samenwerking: intern tussen onze teams die zich bezig houden met zaken die ondernemers in Moerdijk op een of andere manier raken of kunnen helpen. En extern met ook de brancheorganisaties, collega-overheidsinstellingen, lokale, regionale en landelijke partners en natuurlijk de ondernemers zelf. Allemaal met als doel dat u zo succesvol mogelijk kunt ondernemen. In deze nieuwsbrief leest u er meer over.

Als gemeente zijn we op verschillende manieren uw samenwerkingspartner. Bijvoorbeeld als het gaat om financiële regelingen, we proberen de regeldruk waar mogelijk te verminderen, bij het vergaren van kennis en kennisdelen en het opbouwen van een netwerk. Verder werken we samen met een groot aantal partners, van Havenbedrijf Moerdijk tot Inkoopbureau West-Brabant en van Werkplein Hart van West-Brabant tot het Ondernemersklankbord, om er maar een paar te noemen. Dankzij die samenwerkingsverbanden zijn er talloze mogelijkheden waar ondernemers op allerlei terreinen van kunnen profiteren.

Deze coronatijd laat sowieso zien hoe belangrijk samenwerken is. Maar niet alleen nu, ook straks, en daarom is het belangrijk om daarin te blijven investeren. Het is vaak ook een zoektocht: wie of wat het beste bij u past is allemaal afhankelijk van persoonlijke omstandigheden. Elke ondernemer is anders, met eigen vragen en behoeften.

Wilt u weten waar u terecht kunt met vragen? Check dan onze Wegwijzer. Of kijk op: Waar kan ik terecht? | gemeente Moerdijk. Hier vindt u alle informatie over wat wij als gemeente voor u kunnen betekenen en welke partners u kunnen helpen.