Discriminatie

Bent u slachtoffer of getuige van discriminatie of wordt u beschuldigd van discriminerend gedrag? Neem dan contact op met het steunpunt discriminatie van RADAR.

Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van persoonlijke kenmerken die er in die situatie niet toe doen. Bijvoorbeeld als mensen geen baan krijgen vanwege hun afkomst, worden uitgescholden omdat ze homo, lesbienne of een transgender persoon zijn, vanwege hun beperking geen toegang hebben tot een winkel of geweigerd worden bij een discotheek vanwege hun huidskleur.

Slachtoffer of getuige

Bent u slachtoffer of getuige van discriminatie of wordt u beschuldigd van discriminerend gedrag? Neem dan contact op met het steunpunt discriminatie van RADAR. Medewerkers van RADAR luisteren naar uw verhaal, geven informatie en bieden ondersteuning bij mogelijke vervolgstappen. Ook als u twijfelt of er sprake is van discriminatie, kunt u RADAR benaderen.

De gemeente subsidieert RADAR. RADAR is het onafhankelijke bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. Uw discriminatieklacht doorgeven kan op de volgende manieren:

Melden of informatie

Website: www.radar.nl
E-mail: info@radar.nl
Schriftelijk: Postbus 1812, 3000 BV Rotterdam
Telefonisch: 013 820 0212
Bel of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 21968889
App: ‘Discriminatiemelder’ (gratis in Playstore en IOS)
Facebook: facebook.com/adbRADAR
Twitter: @adbRADAR