Gemeenteraad aan zet over bijdrage Zevenbergse haven

Geplaatst: 22-2-2019

Komende donderdag 28 februari vergadert de Moerdijkse gemeenteraad over de aanvullende bijdrage die nodig is om de Zevenbergse haven te realiseren.

Aanvullende bijdrage

De gemeente Moerdijk en aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid-Van den Herik sloten eind december een principe-akkoord waarin een aantal technische wijzigen werd afgesproken. Om de kosten daarvoor te dragen, is een aanvullende bijdrage nodig van de samenwerkingspartners die het project gezamenlijk financieren. Ook het Rijk wordt om een bijdrage gevraagd.

Planning

Voor de gemeente Moerdijk komt de aanvullende bijdrage neer op een bedrag van € 971.000, naast de eerder gereserveerde risicoreservering van 1,9 miljoen. Daarnaast wordt de raad gevraagd om in te stemmen met een nieuwe risicoreservering van € 284.000 voor het werk aan de Markt en € 300.000 vrij te maken voor de projectorganisatie. Als de besluitvorming bij alle partners positief uitpakt, krijgt de aannemerscombinatie groen licht en gaat het werk in maart officieel van start.

Op de hoogte blijven?

Nieuws en achtergronden over het project vindt u op www.centrumontwikkelingzevenbergen.nl en de Facebookpagina van het project.Voor informatie over de werkzaamheden kunt u de BouwApp installeren op uw smartphone of tablet (zoek in de App- of Playstore op ‘de bouwapp’). Woont of onderneemt u in het centrumgebied? Dan krijgt u een brief als er bij u in buurt gewerkt wordt.