Gluren bij de Buren: zo’n dag waar alles in zit

Geplaatst: 30-6-2021

Tijdens haar tijdelijke functie als Aanjager Toerisme organiseerde Danielle Kloeg meerdere sessies onder de noemer ‘Gluren bij de Buren’, waarin zij via Teams kleine clubjes ondernemers bijeen bracht uit de toeristisch recreatieve sector om elkaar enerzijds beter te leren kennen en anderzijds te komen tot het ontwikkelen van gezamenlijke producten. Toeristische arrangementen zijn namelijk vaak ketenproducten; je hebt elkaar nodig!

Op 12 Mei stapten ze met een groep van 12 ondernemers op de fiets en werd een afstand overbrugd van 45 kilometer door eigen gemeente en wel langs de diverse bezienswaardigheden, met stops bij een aantal bedrijven om eens achter de schermen te kijken.

Ken je die songtekst van Paul de Leeuw? ‘Storm, wind, hagel of regen, niets houdt ons tegen’ ...

Zo’n dag waarvan je hoopt dat het wordt wat je ervan verwacht, maar dat het zelfs nog een stukje beter wordt dan dat. 12 Mei was zo’n dag. Ondanks de enorme plensbui die ons toch heel even verraste. Misschien was die zelfs nog wel de kers op de taart.

Tijdens deze Gluren bij de Buren-dag plantten we een zaadje, daar ben ik van overtuigd. Een zaadje voor de toeristische toekomst van onze bijzondere gemeente, hier, in het doorgaans zo zonnige zuiden. Waar het hooguit op woensdagen tussen 16:09 en 16:55 uur ontzettend hard kan regenen.

Samenwerken, elkaar beter leren kennen, elkaar de handel gunnen en delen om te kunnen vermenigvuldigen. Weten van de ander wat ie doet en waar je elkaar kunt versterken; dat fenomeen hebben we tijdens onze ‘Gluren bij de Buren-dag’ in de praktijk gebracht. Met succes durf ik wel te zeggen.

We hebben nieuwe dingen gezien en gehoord en zijn met een groep ondernemers 45 kilometer op de fiets de hele gemeente rondgegaan. We hebben gepicknickt op een kleedje en geleerd over de interessante, lange Moerdijkse geschiedenis van oorlog, geloofsstrijd, suiker en water in ons gebied.

Een straffe lentebui met nog 17 kilometer voor de boeg, doorweekt tot op de onderste verschoning, met een blos op de wangen en een glaasje in de hand sloten we moe maar voldaan deze mininetwerk-& studiedag in de open lucht tevreden af!