Column wethouder Eef Schoneveld - Het belangrijke cement van onze Moerdijkse samenleving

Geplaatst: 27-1-2021

‘Het cement van onze Moerdijkse samenleving’. Zo heb ik onze vrijwilligersorganisaties de afgelopen jaren al meerdere malen genoemd. En ook zij hebben het zwaar tijdens de huidige crisis. Een groot deel van hun inkomsten valt weg, want ze kunnen geen activiteiten organiseren. Maar ondertussen moeten veel organisaties wel de huur betalen voor het verenigingsgebouw of de accommodaties waar normaal al die activiteiten plaatsvinden. Met als risico dus dat een aantal van hen deze crisis niet overleeft, omdat ze het gewoon financieel niet redden.

Als gemeente proberen we te helpen waar we kunnen. Daarom hebben we besloten om de betaalde huur van onze vrijwilligersorganisaties volledig te vergoeden over de periode van 16 maart 2020 tot 16 maart 2021. Zo willen we niet alleen de verenigingen en stichtingen helpen, maar ook de eigenaren van de accommodaties. Want die lopen natuurlijk ook belangrijke inkomsten mis wanneer de maandelijkse huur niet wordt betaald. En ook die willen we overeind houden, want waar moeten anders straks al die maatschappelijke- en sportactiviteiten plaatsvinden die door onze vrijwilligers worden georganiseerd?

Eind vorig jaar hebben we een e-mail gestuurd naar alle vrijwilligersorganisaties en accommodaties die bij ons bekend zijn. Met de oproep om zich bij ons te melden om eventueel gebruik te maken van de regeling. Omdat wij niet alle organisaties, stichtingen en verenigingen in ons bestand hebben hoop ik er met deze column nog wat extra aandacht op te vestigen. Dus denk je dat jouw vrijwilligersorganisatie ook in aanmerking komt voor huurcompensatie, maak er dan gebruik van! Zo zorgen we er hopelijk samen voor dat al die vrijwilligers en hun activiteiten dat belangrijke cement blijven van onze Moerdijkse samenleving.

Kijk voor meer informatie op: moerdijk.nl/huurcompensatie-vrijwilligersorganisaties