Ondernemersverhaal: Met Grote-schoenen.nl kom je een grote stap verder

Geplaatst: 8-12-2021

Schouwenaars schoenen is al jarenlang een begrip in Fijnaart. Veertig jaar geleden begonnen zijn ouders Tiny en Nel de schoenenwinkel. Eric is tussen de schoenen opgegroeid. Twintig jaar geleden heeft hij de winkel overgenomen en gooide het over een andere boeg. Eric trok zijn stoute schoenen aan en wees de collectie kinderschoenen de deur. Zijn ouders schrokken hier wel een beetje van, maar gaven hem carte blanche. "Kleine maten eruit en grote maten erin", zegt Eric.

Grote schoenen

Op de vraag of hijzelf moeite had met grote schoenen te vinden antwoordde Eric: "Nee, ik heb zelf 'kleine' voeten en ik heb nooit moeite gehad om schoenen in de juiste maat te vinden. Grote maten verkopen was een grote gok. Wel een hele goede gok, want van heinde en verre komt men bij zijn schoenenwinkel grote schoenen kopen. “Ik heb veel moeten investeren in online marketing”. Uiteindelijk staat Grote-schoenen.nl in de top 3 van Google. “Dat heeft zijn vruchten afgeworpen”, vertelt Eric. Bij Schouwenaars Schoenmode vind je een uitgebreid aanbod aan dames-, heren- en sportschoenen. “Wij vinden dat het kopen van grote schoenen geen opgave zou moeten zijn”, licht de schoenenverkoper toe. In de winkel vind je dan ook schoenen tot en met maat 55. Zo hoef je je nooit zorgen te maken of je de juiste maat kan vinden.

Pantoffels, schaatsen

Je kan het zo gek niet bedenken alles heeft Eric in grote maten te koop. Pantoffels, wandel-, sportieve- en casualschoenen noem het maar op. Afgelopen schaatsseizoen zaten we in lockdown en was de winkel gesloten. Zijn voorraad uit de winkel, wel 600 dozen, had hij verplaatst naar zijn woning. Vanuit huis heeft hij bijna alle grote maten schaatsen verkocht. In de winkel vallen de grote maten niet echt op. Tot dat je een schoen in je handen hebt. Pas dan kom je erachter hoe groot maat 55 is. 

Van Nederland tot Canada

De schoenverkoper is expert op dit gebied. Hoe klein Fijnaart is vanuit de hele wereld weten mensen Fijnaart te vinden. De schoenenwinkel heeft een flinke voorraad. "En deze voorraad raakt sneller op dan de normale maten", glimlacht Eric. Echt vreemde verzoeken krijgt hij niet. Wel mensen uit België die speciaal naar hem toekomen. "In België zijn er geen grote schoenen te krijgen".  Pas kwam een gezin uit Canada bij hem in de winkel. " Zij waren hier op familiebezoek en hun dochter heeft maat 44. “Je raadt het al, deze maten verkopen ze niet in Canada". Zeer tevreden ging de dochter terug naar Canada met een paar grote schoenen. 

Wie de schoen past...

In veel winkels is het aanbod van grote schoenen zeer beperkt. Grote schoenen.nl levert damesschoenen tot en met maat 46. "De herenschoenen leveren wij tot en met maat 55". Twijfel je over de maat of wil je weten hoe een bepaald model uitvalt? Persoonlijk advies staat voorop. “Wij willen graag dat men lang geniet van een paar nieuwe schoenen”, vertelt de grote maten verkoper Iedere dag, behalve op zondag, is de winkel geopend. “Iedereen wandelt blij de winkel uit ”, sluit Eric af.