Wat is het verschil tussen een particulier graf en een algemeen graf?

Een particulier (urnen)graf -of beter gezegd een huurgraf- wordt uitgegeven aan één persoon (een rechthebbende). De rechthebbende heeft gedurende 20 jaar beschikking over het graf en kan zelf bepalen wie er in worden begraven. 

Een algemeen graf wordt beschikbaar gesteld door de gemeente voor een periode van 10 jaar. Deze periode kan niet worden verlengd. Er wordt geen rechthebbende geregistreerd, maar een contactpersoon (gebruiker). Een algemeen graf wordt enkeldiep uitgegeven. Dit betekend dat er 1 persoon in begraven kan worden. 

De mogelijkheden voor het gebruik van grafbedekking zijn bij een algemeen graf op begraafplaats Noordtoren beperkt. Op de begraafplaats in Klundert mag geen grafbedekking worden aangebracht. Het is belangrijk dat u zich dat vooraf goed realiseert. In de praktijk blijkt namelijk dat sommige mensen dit later minder prettig vinden. 

Bij een particulier graf wordt betaald voor de begraving, het uitsluitend recht (de huur) en het algemeen onderhoud van de begraafplaats (onderhoudsrecht).

Bij een algemeen graf wordt alleen betaald voor de begraving en het algemeen onderhoud van de begraafplaats (onderhoudsrecht).