19 mei officiële opening Kasteeltuin Zevenbergen

Geplaatst: 15-5-2017

De gemeente Moerdijk verricht vrijdag 19 mei de officiële opening van de ‘Kasteeltuin’. Deze locatie achter de Bartholomeuskerk in Zevenbergen is omgevormd tot een openbare parkeerplaats met veel sfeer en ruimte voor groen. Op het terrein stond van de 13e tot de 18e eeuw het kasteel Zevenbergen.

Het is een bijzonder moment, want de officiële opening markeert meteen ook de aftrap van de werkzaamheden voor de centrumontwikkeling van Zevenbergen. De Kasteeltuin biedt met gratis parkeerruimte voor lang parkeren plaats aan 200 auto’s. Het is een vervanging voor de parkeerplaatsen in het centrum die straks verdwijnen, wanneer de haven wordt heropend.

Aandacht voor historie

De inrichting is niet alleen groen, maar ook met diverse verwijzingen naar het voormalige kasteel  Zevenbergen. Bijvoorbeeld in de vorm van de Kasteelpoort, een zes meter hoog stalen kunstwerk. Ook wapperen er straks gekleurde banieren met middeleeuwse taferelen. Bezoekers die hun auto in de Kasteeltuin hebben geparkeerd kunnen via een fiets- en wandelpromenade snel en gemakkelijk in het centrum komen.

Ridders en jonkvrouwen

Tijdens de opening is een speciale rol weggelegd voor leerlingen van basisschool ‘De Neerhof’ uit Zevenbergen. Hun oude schoolgebouw stond eerder op het terrein waar nu de parkeerplaats is. De jongste kinderen zijn verkleed als ridders en jonkvrouwen, de oudere kinderen hebben een dans ingestudeerd. Ook zal er een professioneel riddertoernooi worden gehouden. Na de officiële opening door de wethouders Jaap Kamp en Thomas Zwiers om 14:30 uur, zal met alle aanwezigen het ‘Zevenbergs Volkslied’ ten gehore worden gebracht.

Uitnodiging Kasteeltuin