‘De Vrijbuiter’ wordt tijdelijk informatiecentrum plannen Zevenbergen

Geplaatst: 15-9-2016

Hoe gaan de werkzaamheden in de haven er uit zien? Wat wordt de nieuwe inrichting van de Markt? Hoe staat het met de plannen om te wonen en te parkeren in de nieuwe Kasteeltuin? Wat gebeurt er allemaal in de Molenstraat en de Stoofstraat? Vanaf eind oktober kunnen geïnteresseerden terecht in het pand van voormalig restaurant ‘De Vrijbuiter’ voor informatie over deze en alle andere ontwikkelingen die samenhangen met de centrumontwikkeling van Zevenbergen. ‘De Vrijbuiter’ wordt namelijk ingericht als tijdelijk informatiecentrum.

“Na een lange periode van plannen maken,  zijn we nu echt aan de slag”, zegt wethouder Jaap Kamp “De Kasteeltuin inrichten als parkeergelegenheid is in volle gang. Het uitvoeren van de andere initiatieven volgt. We willen graag in het hart van het centrum ook fysiek de informatie aanbieden over wat er allemaal in het centrum gebeurt. De Vrijbuiter is daarvoor een uitstekende  locatie. Daarnaast is uiteraard  ook alles digitaal vindbaar.”

Aanpassing

De komende weken wordt het pand aangepast, zodat het straks dienst kan doen als tijdelijk informatiecentrum. Het informatiecentrum is in eerste instantie op donderdagen open. Naarmate de feitelijke werkzaamheden vorderen, worden de openingstijden ruimer. Meer informatie hierover volgt in de eerste helft van oktober.

Najaar 2017

In het najaar van 2017 verhuist  het informatiecentrum naar een andere locatie. De bedoeling is namelijk om de Vrijbuiter dan te slopen en dan gaat het werk op de haven ook daadwerkelijk van start. De gemeente Moerdijk kocht ‘De Vrijbuiter’ eerder dit jaar, om zo de plannen om de haven in het centrum van Zevenbergen open te maken te kunnen uitvoeren. Het pand ligt midden op het haventracé van de Roode Vaart, waar straks het water terugkeert. Met de eigenaar en uitbater werd in goed overleg overeenstemming bereikt.