Verkoop rooms-katholieke kerk dorp Moerdijk rond; bisdom geeft machtiging af

Geplaatst: 1-2-2018

Het akkoord tussen de gemeente Moerdijk en het kerkbestuur van de rooms-katholieke kerk was al bereikt. Het wachten was nog op de machtiging van het bisdom aan het kerkbestuur. Deze is nu afgegeven. Daarmee kan de verkoop van de rooms-katholieke kerk in dorp Moerdijk aan de gemeente nu definitief doorgaan.

"We wisten dat het bisdom de intentie had om de machtiging af te geven, maar we zijn erg blij dat de aankoop nu officieel door kan gaan", reageert wethouder Eef Schoneveld verheugd. "We kunnen nu de plannen die er liggen verwezenlijken. Een ontmoetingsplek creëren met faciliteiten voor jong en oud waarbij de kerk deels wordt behouden." Impressies van het ontwerp staan op www.komwonenindorpmoerdijk.nl.

Meerderheid raad akkoord

De meerderheid van de gemeenteraad van de gemeente Moerdijk steunt de realisatie van het dorpshart en de daarbij behorende financiële consequenties, zo werd duidelijk tijdens de vergadering van de commissie Fysieke Infrastructuur van dinsdag 30 januari jl. Voorafgaand aan de behandeling sprak Moerdijker Jan Eestermans in en hield een vurig pleidooi voor deze gemeenschapsvoorziening, waar hij zelf mede aan de wieg van heeft gestaan.

Eef Schoneveld: "Mijn complimenten aan de inwoners van Moerdijk voor hun betrokkenheid en bijdrage aan het project. Mede door hun inzet krijgt het dorp straks een multifunctionele ontmoetingsplek."