Weekmarkt Zevenbergen verhuist tijdelijk naar parkeerterrein voor het gemeentehuis

Geplaatst: 7-2-2018

Vanaf donderdag 15 februari staat de weekmarkt in Zevenbergen tijdelijk op het parkeerterrein voor het gemeentehuis. De verhuizing geldt zolang de graafwerkzaamheden in het centrum van Zevenbergen duren. Dat betekent dus dat marktbezoekers de komende twee jaar op donderdagen van 10.00 tot 16.00 uur voor het gemeentehuis terecht kunnen voor hun wekelijkse marktbezoek.

De verhuizing van de weekmarkt vanuit het centrum is noodzakelijk om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren die te maken hebben met het doorgraven van de haven door het centrum. In het voorjaar vinden werkzaamheden plaats aan de kabels en buizen. Rond de zomervakantie start de aannemer met het ‘echte’ werk: het open graven van de haven.

De keuze voor de plek voor het gemeentehuis is gemaakt in overleg met de marktcommissie. Alle huidige kramen passen op de locatie voor het gemeentehuis. Er komen dus geen kramen op de parkeerplaats voor de Borgh.

Na de werkzaamheden aan de haven verhuist de markt terug naar het centrum.

Parkeren

De markt wordt donderdagochtend vroeg opgebouwd en eind van de middag afgebroken. Als gevolg hiervan is het dus vanaf 15 februari op donderdag van 6.00 tot 17.30 uur niet mogelijk om te parkeren op het parkeerterrein voor het gemeentehuis. Ook niet voor een bezoek aan het gemeentehuis. Er is een wegsleepregeling van kracht. Toch parkeren betekent dan het risico op een flinke boete. In de nabije omgeving zijn er vervangende plekken om te parkeren, bijvoorbeeld bij de Borgh, op het parkeerterrein van de Kasteeltuin en bij het station.

Presentje

Op donderdag 22 februari worden er jute Bigshoppers uitgedeeld aan de bezoekers van de markt om de tijdelijke verhuizing nog eens onder de aandacht te brengen. Deze tassen zijn duurzaam geproduceerd en degelijk in het gebruik.