Werk aan haven en Markt Zevenbergen gaat door

Geplaatst: 17-3-2020

De aanleg van de Zevenbergse haven en Markt gaat vooralsnog door zoals gepland. Aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid-Van den Herik houdt zich daarbij strikt aan de coronarichtlijnen van het RIVM.

Gezien de aard van het werk is er vooralsnog geen reden om de werkzaamheden in het Zevenbergse centrum stil te leggen. Wel gelden voor de bouwers de nodige nieuwe regels. Zo zijn er bijvoorbeeld extra hygiënemaatregelen en wordt op verschillende tijden gepauzeerd, zodat slechts een kleine groep tegelijk in de schaftkeet is. De aannemer ontvangt geen extern bezoek. En wie zich niet fit voelt, blijft uiteraard thuis. 

Samen veilig

Wethouders Désirée Brummans en Danny Dingemans zijn blij dat het werk op een veilige manier kan doorgaan. “Maar veiligheid bereik je samen”, stelt Brummans. “Er valt veel interessants te zien op het bouwterrein, maar neem als toeschouwer je verantwoordelijkheid: houdt afstand van de bouwhekken en van elkaar.”

Belangrijk werk

De projectteams van de aannemer en de gemeente werken zo veel mogelijk vanuit huis. Op de bouwlocatie zijn tijdens werkuren altijd mensen aanwezig voor cruciale taken, zoals begeleiding van de techniek, monitoring van de panden en andere omgevingszaken. Danny Dingemans: “Op dit moment werkt de aannemer, onder meer, aan het tweede deel van de Markt. Nu de horeca zijn deuren tijdelijk moet sluiten, is het des te belangrijker dat het plein volgens planning klaar is op 1 mei. We kunnen voorlopig door en zo lang dat verantwoord kan, wordt er doorgewerkt. Hopelijk is er op 1 mei alle aanleiding om met elkaar op het terras te gaan zitten.”