Veelgestelde vragen gft-bakjes

Gft-bakjes

Wie kunnen het gft-keukenbakje aanvragen?

Alle kernen in de gemeente Moerdijk kunnen in fases hun eigen gft-keukenbakje aanvragen. Als eerste kunnen de kernen Langeweg en Helwijk een gft-keukenbakje aanvragen. De andere plaatsen volgen hierna. Meer informatie volgt hierover op de website en social media van de gemeente Moerdijk en in de Moerdijkse Bode.

In mijn dorp/stad kan ik nog geen gft-keukenbakje aanvragen. Wanneer kan ik een gft-keukenbakje aanvragen?

Woont u in een andere plaats dan Langeweg of Helwijk, dan kunt u op een later moment een gft-keukenbakje aanvragen. De actie verloopt per kern. Ieder huishouden in Moerdijk kan in de komende tijd een gratis gft-keukenbakje aanvragen voor op het aanrecht (1 gft-keukenbakje per adres). Meer informatie volgt hierover op de website en social media van de gemeente Moerdijk en in de Moerdijkse Bode.

Waarom is de planning nog niet bekend?

We weten nog niet hoeveel mensen interesse hebben in een gft-bakje. Dat gaan we ervaren in Helwijk en Langeweg. Op basis daarvan kunnen we beter inschatten hoeveel bakjes we moeten inkopen en hoe de ophaalmomenten gaan. Te veel bakjes inkopen is natuurlijk zonde van het geld, maar we willen wel dat voor iedere aanvrager een bakje beschikbaar is. Op basis van de ervaringen kunnen we de acties in de volgende plaatsen steeds beter plannen.

Hoe vraag ik een gratis gft-keukenbakje aan?

U kunt tot en met zondag 7 april 2024 het gratis gft-keukenbakje aanvragen wanneer u in Langeweg en Helwijk woont via het online aanmeldformulier.

Waar kan ik het gft-keukenbakje ophalen?

Wanneer u in de kern Langeweg of Helwijk woont, kunt het gft-keukenbakje ophalen op de volgende ophaalavond:

  • Helwijk: dinsdag 9 april 17.00 – 19.00 uur (Gemeenschapshuis Blokhut: Prins Bernhardplein 2 te Willemstad)
  • Langeweg: woensdag 10 april 17.00 – 19.00 uur (Buurthuis ons Stedeke: Kloosterlaan 22 te Langeweg)

U kunt het bakje alleen ophalen als u zich van tevoren aanmeldt.

Wie organiseert de ophaalavonden?

De ophaalavonden in Langeweg en Helwijk worden georganiseerd door gemeente Moerdijk. Meer informatie hierover ontvangt u na aanvraag in de bevestigingsmail op 8 april.

Ontvang ik een bevestiging van mijn aanmelding?

Op maandag 8 april ontvangt u een bevestigingsmail met daarin uw ophaalbewijs. Neem deze mee naar de ophaalavond. U kunt deze printen of op uw telefoon laten zien.

Krijg ik ook een gft-keukenbakje als ik me niet aanmeld voor 8 april?

Enkel bewoners uit Langeweg en Helwijk die een bakje hebben aangevraagd voor 8 april ontvangen een gft-keukenbakje.

Ik heb zelf geen tijd op de ophaalavond. Wat nu?

Laat uw gft-keukenbakje dan door iemand anders ophalen. Die persoon moet wel uw ophaalbewijs meenemen. Uw ophaalbewijs kunt u zowel geprint als op een telefoon meenemen.

Ik heb geen ophaalbewijs ontvangen, is mijn aanvraag goed geregistreerd?

U ontvangt op 8 april 2024 een bevestigingsmail als u een bakje heeft aangevraagd via het aanmeldformulier. De bevestigingsmail ontvangt u per mail. Houd hiervoor ook uw spam-box in de gaten.

Afval scheiden

Waarom is gft-afval gescheiden inzamelen belangrijk?

Goed gescheiden gft-afval kan heel goed gerecycled worden. Er kan bijvoorbeeld compost van worden gemaakt. Dit kunt u weer in de tuin als mest gebruiken, waardoor uw planten beter groeien. Gooi geen ander afval bij het gft, want dat kan ervoor zorgen dat de hele lading in de vuilniswagen wordt afgekeurd voor hergebruik. De lading verdwijnt dan in de verbrandingsoven, dat zou jammer zijn.

Wat mag wel/niet bij het gft-afval?

Kijk voor meer informatie op de pagina Groente, Fruit en Tuinafval (GFT).