Gft-bakjes

Veel gestelde vragen & antwoorden over uitgifte gft-keukenbakjes in de gemeente Moerdijk.

Wat is de inhoud van het gft-bakje?

Het bakje heeft een inhoud van 2,2 liter.

Hoe ziet het gft-bakje eruit?

Op dit moment bieden we een wit en grijs keukenbakje aan.

Wie kunnen het gft-keukenbakje aanvragen?

Alle woonplaatsen in de gemeente Moerdijk kunnen in fases hun eigen gft-keukenbakje aanvragen. De planning vindt u op de pagina gft-bakje

Meer informatie volgt hierover op de website en social media van de gemeente Moerdijk en in de Moerdijkse Bode.

In mijn dorp/stad kan ik nog geen gft-keukenbakje aanvragen. Wanneer kan ik een gft-keukenbakje aanvragen?

Woont u in een andere plaats dan die op dit moment aan de beurt is, dan kunt u op een later moment een gft-keukenbakje aanvragen. De actie verloopt per woonplaats. Ieder huishouden in Moerdijk kan in de komende tijd een gratis gft-keukenbakje aanvragen voor op het aanrecht (1 gft-keukenbakje per adres).

Meer informatie volgt hierover op de website en social media van de gemeente Moerdijk en in de Moerdijkse Bode.

Waarom is de precieze data nog niet bekend?

We weten nog niet hoeveel mensen interesse hebben in een gft-bakje. Dat gaan we ervaren tijdens de eerste ophaalmomenten. Op basis daarvan kunnen we beter inschatten hoeveel bakjes we moeten inkopen en hoe de ophaalmomenten gaan. Te veel bakjes inkopen is natuurlijk zonde van het geld, maar we willen wel dat voor iedere aanvrager een bakje beschikbaar is. Op basis van de ervaringen kunnen we de acties in de volgende plaatsen steeds beter plannen.

Hoe vraag ik een gratis gft-keukenbakje aan?

Afhankelijk van uw woonplaats, kunt u op de pagina gft-bakje een keukenbakje aanvragen. Hier vindt u ook de planning van de andere woonplaatsen. 

Waar kan ik het gft-keukenbakje ophalen?

Wanneer u in de woonplaats Zevenbergschen Hoek of Noordhoek woont, kunt het gft-keukenbakje ophalen op de volgende ophaalavond:

  • Zevenbergschen Hoek: dinsdag 28 mei 17.00 – 19.30 uur (Gemeenschapshuis De Zevensprong, Olavstraat 29, 4765 CP Zevenbergschen Hoek)
  • Noordhoek: woensdag 29 mei 17.00 – 19.30 uur (Dorpshuis Noordhoek, Bisschop Hopmansstraat 1, 4759 BD Noordhoek)

U kunt het bakje alleen ophalen als u zich van tevoren aanmeldt.

Wie organiseert de ophaalavonden?

De ophaalavonden worden georganiseerd door gemeente Moerdijk. 

Ontvang ik een bevestiging van mijn aanmelding?

Op de maandag voor het ophaalmoment ontvangt u een bevestigingsmail met daarin uw ophaalbewijs en ophaalnummer. Neem deze mee naar de ophaalavond. U kunt deze printen of op uw telefoon laten zien.

Krijg ik ook een gft-keukenbakje als ik me niet aanmeld?

Enkel bewoners uit de woonplaatsen die op dat moment aan de beurt zijn én zich aangemeld hebben ontvangen een gft-keukenbakje.

Ik heb zelf geen tijd op de ophaalavond. Wat nu?

Laat uw gft-keukenbakje dan door iemand anders ophalen. Die persoon moet wel uw ophaalbewijs en ophaalnummer meenemen. Uw ophaalbewijs en ophaalnummer kunt u zowel geprint als op een telefoon meenemen.

Ik heb geen ophaalbewijs ontvangen, is mijn aanvraag goed geregistreerd?

U ontvangt de maandag voor de ophaaldag een bevestigingsmail als u een bakje heeft aangevraagd via het aanmeldformulier. De bevestigingsmail ontvangt u per mail. Houd hiervoor ook uw spam-box in de gaten.