Hoe werkt het Ondernemersklankbord?

Geplaatst: 20-1-2020

Ondernemers die zich melden bij Ondernemersklankbord (OKB) krijgen een adviseur uit hun eigen regio toegewezen. De adviseurs zijn gemotiveerde adviseurs met ondernemerservaring en een professionele kijk op zaken. Het zijn allemaal oud-ondernemers, managers of specialisten op hun vakgebied. Zij delen vrijwillig hun expertise met u en geven onpartijdig advies.

Veelal zijn de adviseurs bezig met het meedenken en het stellen van de juiste vragen, zodat je als ondernemer aan het denken wordt gezet. Ze kunnen je helpen met het proces, het opstellen van doelstellingen, ze geven nuttige tips en kunnen je verbinden met organisaties of personen die je als ondernemer soms nodig hebt.

Het klankbordtraject in de praktijk

Samen met een adviseur wordt een intakegesprek gepland en gekeken naar wat de ondernemersvraag is. Aan de hand daarvan wordt het aantal benodigde gesprekken in de periode van zes maanden bepaald.

De informele adviesgesprekken tussen de ondernemer en de OKB-adviseur kunnen bij de ondernemer op kantoor plaatsvinden, maar ook thuis of in de buurt. De OKB-adviseur staat de ondernemer persoonlijk bij en adviseert, maar als ondernemer neemt u zelf de beslissingen. De regie houdt u als ondernemer zelf in handen. Uiteraard wordt alle bedrijfsinformatie strikt vertrouwelijk behandeld door het OKB.

Kosten voor een adviestraject

Stichting Ondernemersklankbord is een landelijk netwerk met meer dan 300 adviseurs. In de ruim 40 jaar van haar bestaan hebben zij al meer dan 100.000 ondernemers effectief geholpen met bedrijfsadvies. Voor een adviestraject van een halfjaar betaalt je als ondernemer een donatie van €200. De adviseur brengt je, afhankelijk van de hulpvraag, in dat halfjaar circa zes tot acht bezoeken.

Contact met het Ondernemersklankbord

De snelste manier is om gebruik te maken van het speciaal spreekuur voor ondernemers in het gemeentehuis. In samenwerking met de gemeente Moerdijk organiseert het OKB een spreekuur voor alle ondernemers. Het maakt niet uit of je starter bent, nog in de idee fase zit of al jaren actief bent als ondernemer. Tijdens het spreekuur kun je terecht met al je vragen en problemen.

Het spreekuur is om de veertien dagen en gaat op afspraak. Bel 088 1717920 of mail naar team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl en maak een afspraak. De adviseur deelt graag zijn expertise met je en helpt je vooruit. Een gesprek is vrijblijvend en gratis.

Heb je interesse in een klankbordtraject of wil je wel eens wat meer weten over Stichting Ondernemersklankbord? Bezoek dan de website www.ondernemersklankbord.nl.