Waarom blijven ondernemers lang rondlopen met hun vraag?

Geplaatst: 20-1-2020

Hoe houd jij als ondernemer alle ballen in de lucht? Als (kleine) ondernemer houd je vaak in je eentje meerdere ballen in de lucht, terwijl daar bij grotere bedrijven meerdere personen voor zijn. Zo ben je verantwoordelijk voor het dagelijks leiden van jouw bedrijf, communiceer je met klanten, mogelijke klanten en leveranciers. Doe je de marketing en social media, zorg je voor de verkoop, regel je de financiën en de opvolging van jouw diensten of producten.

Maar hoe houd je focus op het realiseren van de doelstellingen die je voor je bedrijf hebt als je al zo in beslag wordt genomen door de dagelijkse werkzaamheden? Heb je überhaupt doelstellingen opgesteld? Ben je op de goede weg? En hoe ga je om met je ondernemersvragen en (grote) beslissingen die je moet nemen?

Ondernemers lopen te lang rond met hun vragen

Ondernemers vragen niet snel om hulp. Ze proberen eerst zelf hun problemen op te lossen. Dat zit in hun DNA. De ervaring van het OKB is dat ook in Moerdijk ondernemers zich vaak op een vrijlaat tijdstip bij het OKB melden voor hulp.

Dit geldt ook voor starters die ondanks een enthousiaste start niet echt van de grond komen. Je trots opzijzetten is lastig, maar soms is er ook schroom om hulp te vragen. Het is namelijk best lastig om toe te geven dat je advies of hulp nodig hebt. Een gevoel van zwakte dat je iemand “nodig” hebt overheerst dan. Ook het delen van details van de onderneming met anderen wordt soms als drempel ervaren om hulp te vragen.

Advies van de OKB-adviseur: schroom niet om hulp te vragen aan een OKB-adviseur als je ergens mee zit. Het spreekuur met de OKB-adviseur is de gelegenheid om vertrouwelijk en zonder verplichtingen een gesprek aan te gaan.

Speciaal voor ondernemers die vaak alleen alle ballen in de lucht moeten houden

Of het nou om een bedrijfsplan, marketing, personeel, productontwikkeling of bankzaken gaat, de adviseurs van Ondernemersklankbord helpen en zorgen voor optimale begeleiding. Zonder op de stoel van de ondernemer te gaan zitten. De ondernemer is en blijft degene die beslist. De adviseurs van Ondernemersklankbord zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en kennen als geen ander de uitdagingen en mogelijkheden van het ondernemerschap.

Ondernemers die met een adviseur hebben samengewerkt aan het woord

”Als ondernemer kan ik me soms eenzaam voelen. Ik kan mijn vragen niet delen met collega’s of concurrenten en dan is het dus fijn om samen met een buitenstaander naar je bedrijf te kijken. Doordat een senior meekijkt, krijg je meer inzicht en meer vertrouwen. Daardoor word je zelfverzekerder" Adriaan de Groot van Kaaswinkel Kaasmakerij.

“Ik ben op het spreekuur vooral geholpen omdat ik daar mijn problemen heb kunnen blootleggen. Ik ben zo tot de kern, de essentie, gekomen en heb vandaar zichtbaar gekregen welke stappen ik moest gaan nemen” Wendy van de Lande van Bloom Interim.

“Dankzij de adviezen kan ik mijn groeiambitie kanaliseren naar een concreet plan en kom ik stapje voor stapje bij mijn doelstelling”Johan van Gool van Kickso Social Media Marketing.

“Het heeft me veel meer zelfvertrouwen gegeven in de aanpak van mijn bedrijfsactiviteiten” Anne-Marie Berger van Berger Executive Solutions.

“Dit spreekuur is een aanrader ook voor andere starters. Door in gesprek te gaan kom je echt verder, het gaf mij veel nieuwe energie” Elvira Verschuren van Met Elvira.

“Het gesprek op het spreekuur geeft structuur en een planmatige aanpak en op die manier een goede houvast” Lindsey Albers van Coaching InsideOut.