Nederlands oefenen in de bibliotheek

Bij het Digi-Taalhuis in de bibliotheek van Zevenbergen kunt u een breed aanbod vinden van taaloefenmogelijkheden, computerlessen en andere cursussen. Iedereen kan hier terecht voor gratis hulp bij het (beter) leren van de Nederlandse taal of om meer digitale vaardigheden op te doen.

Wilt u meer informatie over wat bij u persoonlijk past? Loop dan eens binnen bij het Inloopspreekuur. Op donderdag tussen 13.30 -15.30 uur zit er een vrijwilliger voor iedereen klaar die vragen heeft over basisvaardigheden (taal, rekenen, gebruik computer en smartphone). De vrijwilliger kijkt dan samen wat het beste bij iemand past en geeft advies. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de Taaloefengroep of andere cursussen.

Op donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur is er een Taalcafé in de bibliotheek van Zevenbergen. Dit is een vrije inloop en iedereen mag langskomen.

Op maandagmiddag van 13.30-15.00 uur is er een Taaloefengroep, waaraan inwoners na doorverwijzing vanuit het Inloopspreekuur aan deel kunnen nemen.

Daarnaast biedt de bibliotheek ook verschillende computercursussen, webinars voor onder andere werkzoekenden en hulp bij rekenen. Meer informatie leest u op de website van Bibliotheek West-Brabant. De bibliotheek biedt ook online oefenmogelijkheden aan, zo kunt u met een vrijwilliger online taal oefenen en ook de computercursus kunt u zelf thuis volgen. 

Mocht u meer informatie willen dan kunt u het Digi-Taalhuis bereiken op de volgende manieren: